(foto)
Zvyčajne chceme pripravovať chutné jedlá ktoré sú raz dva hotové. Nieje to vždy jednoduché. Rodina už nechce zaužívané dobroty ale gazdinky nemajú čas na to aby pripravovali každý deň nejakú špecialitu. Tieto zemiaky sú naozaj chutné a za pár minút sú hotové, hodia sa ku každému jedlu ako príloha.
Suroviny na prípravu:
- 7 väčších zemiakov
- 70 g masla
- 70 g syra
- petržlenová vňať
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava:
Zemiaky očistíme, umyjeme a narežeme, ale neprekrojíme.
Plech si vymastíme olejom a naukladáme naň zemiaky. Okoreníme a na každý jeden položíme kúsok masla. Pečieme pri teplote 190°C 35 minút.
Upečené zemiaky posypeme strúhaným syrom a pečieme ďaľších 15 minút. Maslo a syr sa dostanú do zárezov a práve preto budú tieto zemiaky úžasné.
Hotové zemiaky posypeme petržlenovou vňaťou a podáváme.
Dobrú chuť.