Tento koláč je taký chutný že mu len málokto odolá. Známy kuchár David Chilcott ukázal celému svetu ako sa presne pripravuje jablkovo-škoricový koláč. Ak máš rád túto dobrotu tak si ho priprav aj ty a pozvy priateľov.
Prísady:
- 3 jablká
- 4 lyžičky cukru
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička muškátové orechu
- mrazené cesto
- 2 hrčeky oleja na pečenie
Príprava:
- Očisti si jablká a nakrájaj ich na malé kocky, pridaj cukor muškátový orech a škoricu, dobre premiešaj a zohrievaj na miernom ohni
- Miešaj 10 minút, keď jablká zmäknú môžete vypnúť sporák.
- Mrazené cesto si rozdelíme na 4 pásy a kraje potrieme vodou. Na každý pás navrstvíme jablkovú plnku a preložíme. Vydličkou postláčaj kraje aby plnka nevytiekla a ulož ich do chladničky na 15 minút.
- Vyprážaj ich na horúcom oleji 2-3 minúty do zlatohneda.