Každá bolesť má psychický pôvod.  Takto si zmierníš bolesť!

Bolesť nám naznačuje že niečo nieje v poriadku v našom organizme. Keď nás nejaká časť tela začne bolieť, bez príčiny´ako napríklad zlomenina alebo choroba, naznačuje to psychosomatické ochorenie. Je niečo v našom živote s čím sa nevieme vyrovnať. Mnohé lekárské vedy skúmajú psychologickú príčinu ochorenia. Toto skúmanie odhaľuje disharmóniu medzi telom a dušou.

1.Bolesť hlavy

Keď sme v neustálom strese a vyčerpaný sme aj fyzicky tak sa nemôžeme diviť že máme bolesti hlavy. Najlepšou a najefektívnejšou metódou odstránenia bolesti hlavy je meditácia lebo nám uvoľní celé telo. Doktor Christian Peterson povedal, že zdravie si musíme chrániť a pokúsiť sa ukludniť v stresových situáciách a tým sa zmierni bolesť hlavy.

2. Hrdlo

Človek ktorý sa cíti byť neustále vinný a vždy za všetko viní seba, ten skôr či neskôr bude mať problemy s hrdlom. Neustáli pocit viny paralizuje hrdlo a preto sa musíme veľmi rýchlo zbaviť sebapoškodzovania. Aby bolesť pominula musíme prijať svet tak ako je. Doktor Dˇ Ascenzon, radí aby sme odpustili sebe aj všetkým okolo nás a tak sa nám zlepší zdravotný stav.

3. Ramená

Chyropraktik Rossz vysvetľuje bolesti v ramenách tým, že táúo časť tela zaťažuje naša zodpovednosť voči problémom v živote. Najlahšie sa zbavíte takejto bolesti ak sa o svoje problémi podelíte s rodinou a nebudete všetko znášať sami.

4. Horná časť chrbta

Táto časť tela je zodpovedná za negatívné pocity. Za prijatie alebo za odmietnutie lásky. Podľa Rhondy Geaust, ak pociťujemebolesťi v hornej časti chrbta, tak si musíme vysporiadať vzťahy s ľudmi v našom blízkom okolí a vyrovnať ich energiu s našou. Jednoducho musí byť v rovnováhe prijatie a odovzdávanie lásky.

5. Bolesti v oblasti drieku

Táto časť tela súvisí s našimi financiami. Keď nie sme spokojný s našou finančnou situáciou, tak sa nemôžeme diviť že máme takéto bolesti. Mark W. Tong nás varuje že ak budeme často myslieť na náš nízky príjem a vysoké vydavky, budeme čeliť vážným zdravotným problémom. Snažme sa žiť tak aby sme mali dobrý vzťah k peniazom.

6. Bolesť v okolí lakťa

Alan Fogel sa vyjadril pre časopis „ Psychology Thoday“ že táto oblasť nášho tela odráža naše medziľudské vzťahy. Snažme sa byť lepším človekom, robte viac kompromisov a bolesť prejde.

7. Bolesť dlane

Naše ľudské vzťahy sa odrážajú v našej dlani. Podľa D“ Ascenzo bolesti dlane upozorňujú na nedostatočnú kominkáciu s ľudmi. Zapamätajme si že všetko treba robiť s mierou.

8. Stehná

Barpara Ipar tvrdí že takéto problémi súvisia s napredovaním do budúcnosti. Nebojme sa zmeny a majme odvahu prijať budúcnosť, tak sa jednoducho zbavíme týchto bolestí. Snažme sa byť otvorený a pružný k novým veciam, to je kľúč k fyzickému a duševnému zdraviu.

9. Kolená

Kolená súvisia so sebavedomím. Ak si myslíme že naše ego je príliš vysoké alebo príliš nízké v porovnaní s ľudmi v našom okolí, tak v týchto prípadoch sa objavujú bolesti kolien. Lorenso Mitchel nám radí aby sme mali seba a boli viac vtipnejší sami k sebe.

10. Lýtko

V tejto časti tela sa hromadí hnev a nenávisť. Podľa lekára Laura Pary sa vyhýbajme negatívným situáciám, žime v pokoji na duši a bolesťi pominú.

11. Členok

Príjemné veci premôžu bolesť a členku to prospieva. Ak máme bolesti členku znamená to že sa nevieme odreagovať a oddať sa pekným chvíľam čo nám ponúka život. Julie Douglas, ktorá napísala viac kníh o sebapoznaní nám radí aby sme prijali zaslúžené dary od života a maximálne sa tešme že žijeme.

12. Chodidlá

Bolesti chodidiel naznačujú, že sa musíme zbaviť negatívnych pocitov. Podľa psychológa Adaoby Anyeji, sa máme tešiť s každej maličkosti v našom živote, menej sa sústrediť na problémi, oni sa vyriešia samé.

Psychické problémi vždy sprevádzajú fyzické. Prečo by sme si mali sami ubližovať, keď všetko závisí od nás, ako budeme reagovať na určité situácie. Aby sme mali kľudný život, nezhromažďujme v sebe zlo. Radšej sa sústredme na pozitývné veci, takto budeme zdravší aj naše telo aj duša.

Back To Top