Najviac rezistentné rastliny, o ktoré sa netreba príliš veľa starať a predsa sú krásne!  

Príroda formovala rastliny tak, aby boli také, ktoré milujú slnko, majú radi tieň alebo vlhkú pôdu, čo je ideálne na filtrovanie škodlivých látok vo vzduchu. V tomto článku uvádzame zoznam rastlín, ktoré dokážu vydržať, aj keď sa o ne nestaráte. Takže ak aj odcestujeme na niekoľko dní, naše rastliny nebudú mať žiadny problém, ak si   vyberieme jednu z nich.

Prvou takouto rastlinou na našom zozname je Bromelia, ktorej kvety a listy sú krásne. Ide o subtropickú rastlinu, ktorá sa veľmi ľahko prispôsobí teplote v byte, má rada  teplo a prirodzené svetlo. Táto rastlina nie je náročná a je možné sa starať o ňu veľmi ľahko.

Ďalším je vianočný kaktus, ktorého listy sú jasné a mäsité. Táto rastlina rastie ľahko a rýchlo, aj keď je smrek vysadený v inej keramike, transplantovaná rastlina sa čoskoro začne rozvíjať. Deti milujú túto rastlinu, pretože jej kvety, ktoré sú veľmi krásne, kvitnú od novembra do januára. Vianočný kaktus musí byť raz týždenne zavlažovaný.

Tučnolist vajcovitý symbolizuje sviežosť, jeho listy udržujú vlhkosť, ak na neho zabudneme a nezavlažíme ho dlhší čas, aj tak zostane krásny a zdraví. Takto je vo forme vegetácie, ale keď ho zavlažíme, od vody znova ožije.

Aglaonema zdobí interiér nášho bytu, jej listy sú veľmi špeciálne s viacerými farbami, od svetle zelenej po všetky odtiene zelenej je možné nájsť v jej listoch. Nie je to žiaduca rastlina a má rada chlad. Ak chcete, aby dlhší čas osviežovala vzduch, nezalievajte ju často.

Ďalšou takouto rastlinou je Africká fialka, veľmi krásna, ľahko sa o ňu stará, má rada teplejšie teploty (20 až 22 stupňov) a takmer celý rok kvitne. Farby kvetov sa líšia od fialovej až po modrú, ale môžu byť ružové a biele. Videli sme fialky, ktorých kvety boli červené. Ak vyrežeme list z fialky a zasadíme ju do ďalšieho črepníku, aj vtedy pustí koreň a vyrastie do krásnej rastliny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *