Suroviny k cestu:
7 ks vajíčko
8 PL cukor
2 PL slnečnicový olej
8 PL múka
2 ČL prášok na pečenie
2 PL kakao
Suroviny ku krému:
500 ml mlieko ( 1,5 % – obsah tuku )
1 balík vanilkový pudingový prášok
1 ČL vanilkový cukor
250 g maslo
100 g práškový cukor
Mascarone krém:
250 ml smotana
250 g mascarpone
1 ČL vanilkový cukor
2 PL práškový cukor
Príprava:
Žĺtky z vajíčka vymiešame s cukrom, potom pridáme olej a múku zmiešanú s práškom na pečenie.
Nakoniec opatrne primiešame z bielok vyšľahaný sneh. Takto vzniknutú masu rozdelíme na dve časti a do druhej časti primiešame kakao. Plech si vyložíme papierom na pečenie a vložíme doň bielu masu a potom na to kakaovú masu a s pomocou lyžice troška rozmiešame.
V predhriatej rúre na 180 – 200 stupňoch pečieme 10 minút. Keď sa už upieklo, tak necháme vychladnúť a medzi tým si pripravíme vanilkový krém.
Mlieko dáme variť. Vanilkový pudingový prášok zmiešame s vanilkovým cukrom a s trochou mlieka a potom pridáme k vriacemu mlieku a dovtedy varíme až kým nezhustne. Keď puding vychladne, tak pridáme s práškovým cukrom vymiešané maslo.
Príprava mascaropone krému: vyšľaháme smotanu s mixérom.
Potom primiešame mascarpone a práškový cukor a poriadne s mixérom vyšľaháme. Vychladnuté cesto potrieme vanilkovým krémom a nakrájame na kocky a tie kocky potom zdobíme s mascarponovo smotanovým krémom. Dobrú chuť ☺ !