3 jednoduché triky, ako ušetriť viac

Technológie, moderné aplikácie, internet a dostupnosť úverov sú dnes pre väčšinu z nás naozaj veľkými lákadlami, ktoré v nás vzbudzujú pocit a pokušenie utrácať viac, než obvykle. Na prechádzke mestom sme vo výklade zbadali zaujímavý kúsok oblečenia, alebo na sociálnej sieti vyskočila reklama, ktorej sme jednoducho nedokázali odolať a cez pár jednoduchých klikov sme si danú vec objednali, bez toho, že by pre nás znamenala akútnu potrebu.

V takomto prípade si poviete, raz za čas si môžem urobiť radosť aj ja, lenže o pár dní na to vás prekvapí niekde inde iná vec, kolegyňa sa pochváli s parfumom, alebo inou „vychytávkou“ a ste zase tam kde ste aj boli pred niekoľkými dňami.

Takýchto situácií je naozaj veľa a nie sú príliš ideálne pre ľudí, ktorí nemajú v sebe dostatočne zakorenenú finančnú gramotnosť a hospodárenie so svojimi peniazmi. Ak sa k tomu pridá lákavá a všade prítomná ponuka bezúčelových úverov, pre nezainteresovaného človeka je to hotová pohroma, ktorú si môže uvedomiť, až keď cez rýchle tonery Epson tlačí svoju žiadosť o nový splátkový kalendár. Ak sa chcete z tohto bludného kruhu dostať von, prečítajte si zopár užitočných informácií.

  1. Neklikajte na každú jednu vec

Vieme, že tento impulz je niekedy naozaj náročné ovládať, ale skutočne je to dobrá rada, ktorá vám môže ušetriť nie len vaše financie. Ak by sme popri tom spomenuli aj bezpečnosť, klikanie na všetky odkazy a vyskakujúce reklamy si radšej dobre zvážte. Keď už potrebujete súrne nakupovať, otvorte si priamo internetový obchod, tak že si ho vyhľadáte v internetovom prehliadači. Každá zľava má svoje pravidlá a jej výhody sú presne popísané aj na týchto stránkach, nemusíte teda otvárať ponuky, ktoré vám pošle niekto iný. Nikdy neviete, ako sa k vám môže dostať počítačový vírus.

  1. Odkladajte aj drobné

Aj keď sú to len drobné Euro mince,  postupom času si môžete takýmto spôsobom našetriť peknú sumu. Keď sa vaše prasiatko, alebo iná pokladnička naplní, zameňte si celú sumu v banke a priamo ju vložte na svoj sporo účet. Vyskúšajte to aspoň dva mesiace a uvidíte, či vám to prinieslo nejaký úžitok.

  1. Nastavte si svoj účet na automatické prevody

Toto je veľmi dobrá vec pre ľudí, ktorým zodpovednosť príliš veľa nehovorí. Automatizácia platieb je dnes s pomocou internetových aplikácií a mobilných telefónov naozaj veľmi jednoduchá. Ak si neviete tieto veci nastaviť a aktivovať sami, navštívte banku, kde za vás všetko potrebné vykonajú a vysvetlia vám do najmenšieho detailu. Nepotrebujete každý mesiac platiť šeky na pošte a v banke. Takto si ušetríte farbu v nových cartridgoch HP a samozrejme čas. Okrem toho nezmeškáte žiadnu dôležitú platbu a vyhnete sa ďalším nepríjemnostiam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back To Top