Natrela si kukuričným škrobom okno v spálni a priložila záclonu. Výsledok jej práce budete chcieť aj vy

Ako riešiť kreatívne a šikovne problémy vo svojom dome? Je tu nápad, na ktorý prišla Annabel. Vo výpredajoch kúpila okná a chcela tak využiť krásne svetlo, ktoré by zachovala aj jej súkromie. Použila tradičné matné okenné fólie ale zistila, že je to skôr bolesť ako nuda. Annabel našla nádherné a alternatívne riešenie – záclona.

Za prvé, Annabel vybrala krásny ženský vzor závesu. Potom zmiešala magickú zmes škrobu so želé, ktorý funguje ako ideálne lepidlo. Skladá sa z kukuričného škrobu, studenej vody a vriacej vody. Za hodinu vytvorila Annabel najelegantnejšie riešenie, ktoré prinesie viac súkromia pre sklo. Je to jeden z najrýchlejších a najjednoduchších riešení.

Annabel natrela silnou vrstvou „želé“ škrbu na okennú tabuľu. Toto želé vyrobila z dvoch lyžičiek kukuričného škrobu s takým istým množstvom studenej vody, potom pridala pohár vriacej vody.

Annabel painted a thick layer of "starch jelly" onto the window pane. This jelly is made of two tablespoons of cornstarch with an equal amount of cold water, then a cup and a half of boiling water.
Potom vyrezala obdĺžnikový kus závesu.

She then cut out a rectangle piece of lace, making sure there were no creases.

Annabel aplikovala ďalšiu silnú vrstvu želé a poriadne pokryla všetky kúty skla.
Annabel applied another thick layer of jelly on top, making sure to cover all the corners and use random patterns of brush strokes.

Najlepšia vec, pri použití závesu je tá, že neexistuje pri nej žiadna vzduchová bublina.
The best thing about using lace is that there are no air pockets — and if there's a gap, Annabel says you can simply cut a small strip and starch-glue it over top.

Iba za hodinu si dokázala vytvoriť elegantný spôsob ako si ochrániť svoje súkromie a priniesť si cez okno kus slnečného svetla.
In less than an hour, Annabel created an elegant way to bring more privacy to her personal space. And if you ever want to remove the lace, simply wash the windows with warm water.

Lacný, jednoduchý a ohromujúci trik, presne tak ako majú nápady vyzerať!

Cheap, simple, stunning... just the way a DIY project should be.

zdroj:littlethings.com