Od malička nás učili, že maslo nie je zdravé jedlo a mali by sme byť opatrný keď konzumujeme light margaríny a iné produkty. No nie je to celkom pravda. Od 60. rokov vedci našli dôkaz, ktorý demonštruje a hovorí o pozitívnom účinku masla pre naše telo, ale spoločnosť a nesprávne tvrdenia „vedcov“ nám vytvorili domnienku aby sme považovali margarín za dobrú vec.
Pri výskume kde potkany a psi jedli veľké množstvo tuku a cholesterolu, tak sa u nich nevyrobil antisklerotické účinky alebo nejaké poškodenie. Zistilo sa, že ľudia ktorí zjedia veľké množstvo nasýtených tukov majú malé riziko srdcových chorôb.
Ak ste opatrný pri výbere masiel, ktoré budete jesť toto sa vám vyplatí pri vašom zdraví. Normálne maslo obsahuje 400 separovaných tukových toxínov, ktoré ponúka nasýtené kyseliny, tuky a vitamíny. Tieto pozitívne vplývajú na našu energiu v tele a prospievajú našej biologickej aktivite.
Maslová chuť je neporovnateľne lepšia tá prirodzená! Maslové tuky sú veľmi podobné k našej fyziológií tukov a biochémie.Maslo obsahuje množstvo zdravých benefitov. Hydrogénne tuky od margarínu, nám pridajú mnoho ťažkostí. Znižujú nám dobrý cholesterol v našej krvi a zvyšujú nám hladinu triglicerinov a lipoproteinov.
Omega 3-kyseliny a vitamín K2 je obsiahnutý vo väčšiom množstve je v prírodnom masle. Je oveľa lepšie vybrať prírodnú možnosť a kúpiť maslo od kravičiek, ktoré sa pasú trávou.
V roku 2010 sa analyzovali úrovne Konjugovanej linoleovej kyseliny od 1813 ľudí,ktorí trpeli srdcovými chorobami a porovnali ich s ľudmi bez srdečných problémov. Dobrovoľníci sa rozdelili do 5tich sekcií podľa najnižšej úrovni a najvyššej úrovni Konjug. lin. kys.
Ľudia, ktorí majú zloženú stravu z viac nasýtených tukov majú najmenšie riziko a problémy so srdcom. Tí čo nepríjmajú tie zdravé tuky, sa môžu báť. Tak nakoniec ste zistili, že maslo nie je takým strašiakom ako sa zdá a vášmu telu prospieva.