Je na čase dopriať vašim chuťovým pohárikom niečo naozaj úžasného. Reč je o chlebe od francúzskeho pekára Patricia Nascimento od ktorého recept na chlieb Leopard pochádza.
Patrice sa rozhodol oznámiť recept celému svetu a tak sa tento recept stal cez noc doslova hitom. Prečo? To spoznáte až ho prvýkrát ochutnáte. Uvidíte, že si mliečny chlieb Leopard zamiluje celá rodina.
budeme potrebovať
375 g chlebovej múky
35 g cukru
1/2 lyžičky jemnej soli
1 lyžička sušeného droždia
250 ml čerstvého studeného mlieka
20 g čerstvého masla
Pre tmavé škvrny
15 g kakaový prášok
10 ml čerstvé studené mlieko
Pre tmavo hnedé škvrny
6 g tmavého kakaového prášku
5 ml čerstvého mlieka
postup
krok 1
Najskôr si z ingrediencií vytvoríme vanilkové, čokoládové a kakaové cesto ako na obrázku a obe cesta rozvaľkáme do malých guličiek.
krok 2
Vezmeme si čokoládové cesto a opäť ho rozvaľkáme.
krok 3
Všetky tri druhy ciest teraz začneme vrstviť na seba.
krok 4
Potom by mali vyzerať nejako takto.
krok 5
Všetko naukladáme do vopred pripravenej formy a necháme približne 1 hodinu kysnúť a môžeme začať s pečením.
krok 6
Pečieme na 180 stupňov po dobu 30 minút.
A takto krásne chlieb vyzerá, keď je hotový