Tipy a triky ako si správne rozmraziť mäso. Niektoré informácie vás prekvapia!

Niekedy je ťažké kúpiť si potraviny v malých porciách. Je oveľa jednoduchšie raz týždenne pripraviť si niekoľko porcií a vložiť ich do mrazničky. Rovnaká situácia nastáva aj s mäsom.

Je veľmi dôležité urobiť to správne, aby produkt zostal chutný a neznehodnotil sa. To isté platí pre rozmrazovanie mäsa. Prezradíme vám, ako správne rozmraziť mäso a zachovať jeho chuť počas varenia.

правильная разморозка мяса

Predovšetkým stojí za zmienku, že najlepšie je pripravovať čerstvé mäso. Elitné reštaurácie vsádzajú na vysokú kvalitu výrobkov, z ktorých pripravujú chutné pokrmy.

Koniec koncov, rozdiel medzi čerstvými a odstátymi produktmi je pozoruhodný! Nie je prekvapením, že za kvalitu si musíte priplatiť.

čerstvý, hovädzie mäso, jedloPexels

Najlepší spôsob, ako rozmraziť mäso, je presunúť ho z mrazničky do chladničky vo vákuovom vrecku, najlepšie 12 až 24 hodín pred samotným varením. V tomto prípade mäso nestratí šťavnatosť, ktorá mu dodáva osobitú chuť.

Je veľmi nežiaduce rozmrazovať mäso pri izbovej teplote. Je to preto, že si nemôžeme byť úplne istí osobou, ktorá spracovávala danú časť tela zvieraťa. Teplo je priaznivým prostredím pre množenie škodlivých baktérií, ktoré by sa tam mohli dostať, ak by mäso nebolo správne spracované.

bylinky, čerstvý, doska na krájaniePexels

Mali by ste tiež vedieť, že rozmrazovanie mäsa v mikrovlnnej rúre nie je dobrý nápad pre vašu vlastnú bezpečnosť. Rozdiely v rozmrazovaní mäsa závisia od toho, aké mäso a v akej forme bolo zmrazené.

Ak bolo hovädzie mäso správne zmrazené, môžete ho rozmrazením znova úplne zmraziť. Pri opakovanom zmrazení sa hovädzie mäso môže uchovávať v mrazničke až jeden rok a súčasne si zachovať svoju chuť. Pokiaľ ide o mleté ​​hovädzie mäso, v chladničke po rozmrazení by nemalo ležať dlhšie ako tri dni.

chutný, hovädzie mäso, ingredienciaPexels

Ak ste si kúpili kurča, ale nebudete ho variť v nasledujúcich dvoch dňoch, určite ho vložte do mrazničky. Pri správnom zmrazení ho v nej môžete skladovať až rok. Zároveň sa však z rozmrazeného kurčaťa neodporúča pripravovať hlavné jedlo. Kura je teda najlepšie pripravovať iba v čerstvom stave.

Ak sa po rozmrazení chuť hovädzieho výrazne zmení, je tvrdšie, radšej si zvoľte bravčové mäso. Po prvé, bravčové mäso by malo byť zmrazené vo vákuovom balení a ležať v mrazničke nie dlhšie ako dva mesiace.

doska na krájanie, hovädzie mäso, mäsoPexels

Už teda viete, ako správne rozmraziť mäso, aby ste sa nemuseli obávať o jeho chuť či vaše zdravie. Pripravujete mäso z mrazničky alebo varíte vždy iba s čerstvými produktmi?

Zdieľajte tento článok plný dôležitých informácií aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

 

Zdroj: sovkusom.ru