Najlepšia príloha k mäsku a iným jedlám. Zemiaky s kapustou, ktoré nerobia v žiadne reštaurácií

Toto jedlo pochádza z írskej kuchyne. Ak sa vám bude zdať, že sú zemiaky počas pučenia príliš suché, pridajte trochu masla alebo mlieka, prípadne smotany.

INGREDIENCIE:

1,5 kg zemiakov
1 hlávková kapusta (okolo 800 g)
2 lyžice masla
1 zväzok jarnej cibuľky
2 lyžice pokrájaného kôpru
¼ pohára horúceho mlieka
soľ

Zemiaky uvaríme v slanej vode. Medzitým si nastrúhame kapustu a podusíme ju na masle a dochutíme soľou. Keď je kapusta mäkká, vezmeme ju z ohňa, a kým je horúca, pridáme k nej nakrájanú cibuľku, kôpor, a všetko spolu vymiešame. Horúce zemiaky scedíme, popučíme s horúcim mliekom a pridáme pripravenú kapustu. Všetko premiešame a podľa potreby dochutíme soľou.