Tieto 3 nátierky patria u nás doma medzi najlepšie a hneď sa zjedia, preto ich radšej robím z dvojitej dávky 👌
Mrkvovo – syrová nátierka, recept: koľko syra, jemne nastrúhaného, toľko mrkvy, jemne nastrúhanej, ja som mala 150 g syra Gouda a 150g mrkvy, trošku soľ a 1 PL majolenka, spolu vymiešať. Rozdelím na polovice, do jednej časti pridám pretlačený cesnak …. dobrú chuť.
Tuniaková nátierka: 1 pomazánkové maslo, 1 konzerva tuniaka v oliv.oleji, cibuľka jemne nakrájaná, soľ, timián, čierne korenie, bylinky a semienka, podľa chuti, ja som dala sezam a petržlenovú vňať. Výborný je aj čerstvý medvedí cesnak.
Cviklová nátierka : 2 väčšie cvikle uvarím v šupke, nechám vychladnúť, očistím, pokrájam a rozmixujem, pridám 150 g syr Lučina, 50 g maslo, 50 g parmezán, citrónovú šťavu, soľ, mletú rascu, bazalka. Chutné raňajky , pekný deň Vám všetkým 🙂
Zarecpt ďakujeme pani Márií