Super knihy na čítanie od Grady na August 2024

ANGLICKÁ LEKCIA 

Voľné pokračovanie úspešnej Francúzskej lekcie.

Názov knihy: Anglická lekcia  

Autor:  Tasha Boyd 

Podtitul knihy: Ubránia sa túžbe, ktorá ich spaľuje?  

 Andrea roky pracovala na luxusnej jachte ako hlavná stevardka. Bol to jej úkryt pred nebezpečným manželom. Lenže už sa viac nechce skrývať. Túži zažiť pravú lásku a spaľujúcu vášeň. 

Avšak žiadosť o rozvod prináša hrozbu… Čo keď ju kvôli tomu nájde jej násilný manžel? Napriek nebezpečenstvu je odhodlaná podstúpiť všetky riziká, len aby sa oslobodila. Znovu chce nájsť samu seba a otvoriť srdce láske. 

Evan dohliada na bezpečnosť majiteľa a zamestnancov firmy Pascale odnepamäti. Andreinu ochranu má medzi najvyššími prioritami. Je pre neho výnimočná a za žiadnych okolností nedovolí, aby sa jej niečo stalo. Keď sa však dozvie o riziku, ktoré jej hrozí, je ochotný urobiť možné aj nemožné, aby sa jej nič nestalo. Dokonca sa nasťahovať hneď vedľa nej, hoci vie, že ju to rozzúri… Lenže čo ak je jej nenávisť len prezlečená príťažlivosť? 

E-book:  áno 

Cena:  19,99€ 

Značka:  Metafora 

Dátum expedície:  6.8.2024 

O autorke: Tasha Boyd  je podľa USA Today najpredávanejšou a oceňovanou autorkou historickej a súčasnej romantickej literatúry. Jej historický román Indigové dievča bol ocenený Združením nezávislých kníhkupcov OKRA PICK. Je držiteľkou bakalárskeho titulu v odbore psychológia a žije s manželom a dvoma synmi a postavami svojich kníh v hlave. Vo vydavateľstve GRADA jej už vyšiel titul Francúzska lekcia (2023). 

AKO SA STAŤ PRÍŤAŽLIVÝM PRE ĽUDÍ 

Názov knihy: Ako sa stať príťažlivým pre ľudí 

Autor:  Marc Reklau 

Podtitul knihy: Získajte si rešpekt a obdiv, naučte sa budovať silné vzťahy a efektívne komunikovať   

Spoločenská príťažlivosť nie je mágia pre vyvolených, ale zručnosť, v ktorej sa môže zlepšiť každý z nás.  

Chceli by ste sa v spoločnosti cítiť príjemne a sebavedome? Radi by ste sa naučili, ako šéfa či zamestnancov presvedčiť, aby s nadšením nasledovali vaše kroky? Túžite prehĺbiť svoj vzťah s partnerom či priateľmi? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali áno, táto kniha je určená práve pre vás.  

Náš úspech a šťastie v pracovnom i osobnom živote do veľkej miery závisia od toho, ako vychádzame s inými ľuďmi a ako na nich pôsobíme. Práve tento faktor často rozhoduje o tom, či uspejeme na pracovnom pohovore, získame povýšenie, udržíme si zákazníka alebo nadviažeme nové priateľstvá. Marc Reklau vám ukáže, že môžete byť obľúbený a zostať autentický a že široké pole blahodarnej pôsobnosti vašej obľúbenosti sa ani zďaleka nekončí vaším dobrým pocitom. Autor medzinárodných bestsellerov v knihe zrozumiteľným jazykom pomenúva 62 jednoduchých stratégií, ktoré povedú k veľkým pozitívnym zmenám vo vašom živote i v živote ľudí okolo vás. Dozviete sa napríklad to, čo je najdôležitejšou témou každej konverzácie, ako zanechať skvelý prvý dojem či ako urobiť z ľudského ega spojenca v akomkoľvek vašom úsilí. 

E-book:  áno 

Cena:  13,99 € 

Značka: Grada 

Dátum expedície:  6. 8. 2024 

O autorovi:   

Marc Reklau 

Konzultant v oblasti osobného rozvoja a autor medzinárodných bestsellerov, ktoré boli preložené do viac ako 15 jazykov a oslovili viac ako milión čitateľov na celom svete. Ako dieťa chcel byť profesionálnym futbalistom, no nakoniec vyštudoval medzinárodné podnikanie a zamestnal sa v práci, ktorú väčšinu času neznášal. Po 11 rokoch ho z nej vyhodili a on napísal svoj prvý bestseller Změňte své návyky, změňte svůj život (Grada, 2020). Odvtedy mu vyšlo ďalších 12 kníh, ktoré ľuďom pomáhajú vybudovať si život, po akom túžia. Píše o psychológii kvalitných medziľudských vzťahov a sile malých zmien, vďaka ktorým si v každodennej realite aktívne vytvárame priestor pre úspech a šťastie. 

ATÉNINO DIEŤA

Zlatá medaila Independent Publishers 

Názov knihy: Aténino dieťa 

Autor:  Hannah Lynn 

Keď sa mladá Medúza, známa svojou nesmiernou krásou, stane kňažkou v chráme bohyne Atény, ešte netuší, aká vrtkavá je priazeň bohov. Zasväcuje svoj život pomoci iným, no keď sa sama stane obeťou božských hier, nikto jej nepomôže. Ani bohyňa nevypočuje jej prosby o pomoc namiesto toho kruto potrestá ju aj jej nevinné sestry. Stávajú sa z nich obávané Gorgóny.  

O tisíce rokov neskôr, keď svet už zabudol na ich mená a ľudský pôvod, vydáva sa hrdina Perseus na cestu. Nie preto, aby získal slávu, ale preto, aby zachránil svoju matku z rúk tyrana. Sprevádza ho priazeň bohov, no zdá sa, že jeho stret s Medúzou je nevyhnutný. Dokáže sa vymaniť zo zástupu tých, ktorí zlyhali, alebo sa zaradí k stovkám kamenných sôch, ktoré zdobia ostrov Gorgón 

E-book:  áno 

Cena:  14,99€ 

Značka:  Cosmopolis 

Dátum expedície:  13.08. 2024

O autorke: Hannah Lynn je viackrát oceňovaná spisovateľka. Svoju prvú knihu Amendments, temný dystopický špekulatívny román, vydala v roku 2015. Jej druhé dielo, The Afterlife of Walter Augustus, román zo súčasnosti s nadprirodzeným nádychom vyhral v roku 2018 cenu Kindle Storyteller Award a zlatú medailu Independent Publishers za najlepšiu e-knihu pre dospelých. Hannah sa narodila v roku 1984 a vyrastala v Spojenom kráľovstve v regióne Cotswolds. Po ukončení univerzity pôsobila pätnásť rokov ako učiteľka fyziky, najprv v Spojenom kráľovstve, neskôr v Thajsku, Malajzii, Rakúsku a Jordánsku. Práve v tom čase, inšpirovaná predstavivosťou mladých ľudí, ktorých učila, začala písať krátke detské príbehy a neskôr aj literatúru pre dospelých. V súčasnosti žije znova v Spojenom kráľovstve spolu s manželom, dcérou a hordou mačiek. Svoj čas trávi písaním romantických komédií a historickej beletrie. Jej prvé dielo s touto tematikou, Aténino dieťa, v roku 2020 vyhralo zlatú medailu Independent Publishers .  

AKO MILOVAŤ 

Názov knihy: Ako milovať  (pracovný)   

Autor:  David Richo 

Podtitul knihy: 5 kľúčov k vyspelým vzťahom 

Túžili ste vždy po kvalitných, úspešných, napĺňajúcich vzťahoch, len ste nevedeli, ako sa k nim dopracovať? S touto knihou vďaka 5 kľúčom k vedomej láske odomknete svoj prirodzený vzťahový potenciál. Ako všetko v prírode, aj vy potrebujete len dozrieť, naučiť sa druhých obohacovať a s radosťou dávať zo seba to najlepšie. Partnerovi budete chutiť. Bude mu s vami tak dobre, že nebude mať dôvod od vás odchádzať. Staňte sa vzácnou, príťažlivou a láskyplnou bytosťou pripravenou milovať – autor, skúsený vzťahový psychoterapeut, vám pomocou múdrych rád, postrehov a praktických duchovných cvičení ukáže, ako na to.  

Naučíte sa: 

  • uvedomovať si svoje vzťahové vzorce a ich súvis  s detstvom; 
  • rozpoznávať a priťahovať si do života ľudí schopných vyspelo milovať; 
  • porozumieť jednotlivým fázam, ktorými vzťahy prechádzajú; 
  • vytvárať a udržiavať zdravé hranice; 
  • prekonať strach z opustenia a pohltenia; 
  • vyjadrovať hnev a iné emócie dospelými a láskyplnými spôsobmi; 
  • prežiť rozchody s neporušenou sebaúctou; 
  • chápať lásku ako duchovnú cestu. 

E-book:  áno 

Cena:  18,99 € 

Značka: Alferia 

Dátum expedície: 13.08. 2024  

O autorovi/autorke: David Richo, PHD, MFT, je psychoterapeut a učiteľ, ktorý svoj čas 

delí medzi Santa Barbaru a San Francisco v Kalifornii. Dave vo svojej 

práci zdôrazňuje jungovské, mýtické a duchovné perspektívy. Jeho webová 

stránka je davericho.com.  

TENTORAZ JE TO SKUTOČNÉ 

Nominácia na Goodreads Choice Awards. 

Názov knihy: Tentoraz je to skutočné 

Autor:  Ann Liang 

Podtitul knihy: Môže sa vysnívaný vzťah stať skutočnosťou? 

Sedemnásťročná Eliza Linová nie je napohľad ničím výnimočná, no má jedinečný dar. Vie skvele písať. Keď sa jedna z jej školských esejí o romantickom vzťahu s jej životnou láskou nečakane stane virálnou, celý jej život sa zo dňa na deň zmení. Odrazu má popularitu u spolužiakov na novej medzinárodnej škole v Pekingu, príležitosť na stáž v prestížnom časopise, ktorá odštartuje jej kariéru… a obrovské tajomstvo, ktoré musí udržať. Eliza si svoju esej vymyslela. Doteraz nemala žiadny vzťah a nebola ani zamilovaná. V snahe utajiť pravdu za každú cenu uzavrie dohodu so známym hercom zo svojej triedy, príťažlivým, ale vnútorne rezervovaným Cazom Sungom: ak sa bude vydávať za jej priateľa, pomôže mu s prihláškami na vysokú školu. Caz je v úlohe priateľa snov naozaj dokonalý – na hodinách jej píše lístočky, rozosmieva jej malú sestru a berie ju na motorke do najlepších stánkov s občerstvením po celom meste. Keď sa však vzťah s Cazom začne zdať príliš presvedčivý, všetky Elizine starostlivo pripravené plány sú v ohrození. Dokáže ešte nasledovať svoje sny, ak by znamenali zlomené srdce? 

E-book: áno 

Cena:  16,99 € 

Značka: Metafora 

Dátum expedície:   13.08. 2024

O autorke:  Ann Liang vyštudovala Melbournskú univerzitu. Narodila sa v Pekingu, počas dospievania striedavo žila v Číne a Austrálii, no akosi si osvojila americký prízvuk. Keď nepíše, zostavuje si ambiciózne to-do listy, zbožňuje filmové maratóny a vedie hlbokomyseľné rozhovory so svojím psíkom labradoodlom o tom, čo znamená byť dobrým psom. Nájdete ju online na stránke annliang.com. 

Ocenenia a recenzie zo zahraničia (v slovenskom jazyku): Nominácia na Goodreads Choice Awards 

TÁTO KNIHA ZABÍJA 

Najsmrtnosnejší YA triler roku 2023

TikTok senzácia, pre fanúšikov kníh od Holly Jackson a Karen M. McManus;

Kniha získala ocenenie The bestselling new YA thriller of 2023 + bola nominovaná na viacero ocenení:  

  • British Book Awards v kategórii Children’s Fiction Book of the Year 2024 
  • Young Adults Award v kategórii CrimeFest Best Crime Fiction 2024 
  • YA Book Prize 2024  

Názov knihy: Táto kniha zabíja 

Autorka:  Ravena Guronová 

Podtitul knihy: Opísala dokonalú vraždu. A niekto ju uskutočnil. Teraz je na rade ona. 

„Vyjasnime si to hneď na začiatku: Hugha Henryho Van Borena som nezabila. Dokonca som ani nepriložila ruku k dielu… aspoň nie úmyselne.“ Sedemnásťročná Jess, ktorá je v očiach bohatých spolužiakov prípadom pre charitu, usilovne pracuje na obraze tajomnej samotárky. Darí sa jej to až do momentu, keď elitnou internátnou školou otrasie ten najhorší zločin: jedného z najpopulárnejších študentov nájdu mŕtveho. Niekto ho zavraždil rovnakým spôsobom ako postavu v Jessinej poviedke. Jess krátko nato dostane esemesku, v ktorej sa jej vrah poďakuje za inšpiráciu. Polícia má zviazané ruky, súkromný detektív Van Borenovcov kladie nezmyselné otázky, a tak sa Jess pustí do pátrania na vlastnú päsť. Čas sa totiž kráti, desivé vyhrážky pribúdajú a Jess je jasné, že ak sa jej túto záhadu nepodarí vyriešiť, bude mať s Hughom konečne niečo spoločné. Aj ona bude mŕtva. 

E-book:  áno 

Cena:  17,99 € 

Značka: Bambook 

Dátum expedície:  19. 8. 2024 

O autorke:   

Ravena Guronová 

Vyštudovaná právnička s diplomom z biochémie, ktorá svoje rozmanité vedomosti využíva pri písaní divokých fantasy dobrodružstiev pre deti, ako i spletitých mysterióznych trilerov pre dospievajúcich. Ako malá si z knihy vždy prečítala najprv poslednú stranu, až kým neobjavila príbehy Agathy Christie. Práve anglická kráľovná detektívky v nej prebudila lásku k záhadným vraždám s nečakanými koncami. Ravena má britsko-indické korene, no je Londýnčanka skrz-naskrz. Vo voľnom čase rada chodí na túry do prírody (ale len na tie nenáročné), pečie koláče (ktoré nikdy nevykysnú) a zaspáva pri tisícom opakovaní seriálu Priatelia

UNESENÉ 

Názov knihy: Unesené      

Autor:  Jess Lourey 

Podtitul knihy: 

Ak ich chce zachrániť, musí najprv odhaliť pravdu. Lenže tá vedie do minulosti a do lesov, kde číha skutočné monštrum.   

Do lesa vojdú tri, no vráti sa len jedna. Nespomína si na nič, ani na osud ostatných. Polícia je celkom bezradná. O štyridsaťdva rokov neskôr však jednu z nich nájdu. Pochovanú v opustenej, starej industriálnej zóne.  

Van Reedová je vyšetrovateľka oddelenia odložených prípadov minnesotskej BCA. Keď sa ukáže, že pochovaná žena je spojená s jedným z najslávnejších odložených prípadov v regióne, je to práve Van, ktorú povolajú na jeho riešenie. Na to, aby to však dokázala, sa musí vyrovnať s vlastnými démonmi – a to nielen tými z dávnej minulosti. Harry Steinbeck je forenzný technik pre BCA známy svojou precíznou a efektívnou prácou. V spolupráci s Van sa však jeho exaktný prístup pridržiavajúci sa predpisov stretáva s jej chaotickou intuíciou a nečakanými predtuchami, ktoré Van nedávajú spať. Dokážu skĺbiť svoje rozdielne osobnosti a odhaliť desaťročia zabudnutý zločin? 

 E-book:  áno 

Cena:  18,99€ 

Značka: cosmopolis 

Dátum expedície:   21.8. 2023

O autorovi/autorke:   

JESS LOUREY je autorkou Amazon Charts bestsellerov The Quarry Girls, Litani, Bloodline, Unspeakable Things, The Catalain Book of Secrets, trilerov Salem’s  Cipher a  mysterióznych príbehov o  Mire Johnsovej. Napísala mnohé ďalšie diela vrátane poviedok, beletrie pre mladých dospelých a  literatúry faktu. Jess získala ocenenie Anthony and Thriller Awards a  bola nominovaná na Edgar, Agatha, and Lefty Award, vystupuje v TEDx, bloguje na Psychology Today a získala štipendium The Loft’s  Excellence in Teaching. Na TEDx Talk si môžete vypočuť skutočný príbeh stojaci za jej debutovým románom May Day. Žije v  Minneapolise s  premenlivou skupinou adoptívnych mačiatok (a občas šteniatok, lenže s nimi je kopa roboty). 

Odborná literatúra

PORADENSKÁ PSYCHOLÓGIA AJEJ VYUŽITIE V PRAXI 

Názov knihy:  Poradenská psychológia a jej využitie v praxi 

Obálka: nová (edícia Psyché) 

Autor: PhDr. Hana Smitková, PhD. a kol 

Podtitul knihy: Moderná príručka poradenského psychológa 

  Predkladaná kniha, koncipovaná formou príručky, ponúka vôbec po prvý raz na Slovensku unikátny pohľad na viaceré odborné témy. V prehľade psychologických prístupov využívaných v poradenskej a psychoterapeutickej praxi sú to napríklad terapia zameraná na emócie, procesorientovaná terapia a iné. Prináša podklady na konkrétnu poradenskú prácu so špecifickými typmi klientely, viaceré sú opäť spracované prvýkrát (Psychologické poradenstvo a pôrodná, predpôrodná a popôrodná starostlivosť, Klimatická úzkosť a poradenstvo, Psychologické poradenstvo a práca s ľuďmi v sexbiznise, so závislosťou, či na ulici, a ďalšie).Venuje sa klientele aj z hľadiska veku a ich vývinových špecifík – od detí, cez dospievajúcich, študujúcich na VŠ, párovým problémom, či seniorskému veku. Na knihe participujú výlučne autorky a autori, ktorí sa vybraným témam venujú dlhodobo z hľadiska súčasnej teórie i praxe. Svojim obsahom posúva poradenskú psychológiu komprezensívnym prístupom na aktuálnu expertnú úroveň. 

E-book: áno 

Cena: 29,99 

Značka: Grada 

Dátum expedície: 31.07.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *