Za viac ako sto rokov existencie prešiel recept na legendárny šalát, ktorý vymyslel šéfkuchár reštaurácie Hermitage Lucien Olivier, nejednou zmenou. Inak povedané, každá gazdinka má svoj vlastný recept a postup, ako tento šalát pripravovať. Niekto pridáva do šalátu pre lepšiu chuť strúhané jablko, iní pridávajú cibuľu.
Dôležité je zapamätať si len niekoľko pravidiel, vďaka ktorým budete môcť vylepšiť chuť tohto pokrmu.
https://www.instagram.com/p/CWsyD_9qQbR/
Olivier s cibuľou: pravidlá prípravy
Nedávajte do šalátu príliš veľa cibule. Na panvicu postačí zopár malých alebo jedna veľká cibuľa
Pred pridaním do šalátu cibuľu nakrájajte nadrobno. Najlepšie jemnejšie, ako ostatné ingrediencie.
unsplash
Aby ste odstránili horkosť, namočte cibuľu do teplej vody. Ešte lepšie je marinovať cibuľu v octe s cukrom a citrónovou šťavou
Dajte do šalátu menej zemiakov, ale viac vajec. Potom bude chuť šalátu ešte výraznejšia.
Šalát olivier s cibuľou má jednu nevýhodu – skladuje sa v chladničke ešte kratšie ako ten, ktorý je pripravený podľa klasického receptu: 1-2 dni v chladničke. Surová cibuľa skracuje trvanlivosť šalátu. Ak však plánujete zjesť celú porciu naraz, nemusíte sa ničoho obávať.
Olivier s čili papričkou
unsplash
Ak nechcete pridať cibuľu, ale nevadí vám urobiť šalát pikantnejším, existuje aj iná cesta. Nakrájajte zelenú cibuľku a ozdobte šalát na tanieri. Každý hosť si bude môcť vziať porciu s čili papričkou. A zvyšky bez cibule už len schovajte do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť!