Recept: Domáce lečo podľa tohto receptu si okamžite zamilujete

Tento recept na lečo si určite pridáte medzi tie najobľúbenejšie nielen kvôli jeho skvelej chuti, ale aj jednoduchej a rýchlej príprave.

Potrebujete:

  • 1,5 kg sladkej papriky
  • 1,3 kg paradajok
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 40 g soli
  • 120 g cukru
  • 15 ks celého čierneho korenia
  • 70 ml octu (9%)
  • 100 ml rastlinného oleja
  • čili paprička (voliteľné)

Postup

Vyberte si mäsitú papriku, aby bola nakladaná zelenina chutnejšia.

Papriku nakrájajte na 2 – 4 kusy.

Paradajky rozdrvte na pyré akýmkoľvek vhodným spôsobom, napríklad mixérom.

Paradajkovú zmes zmiešajte s olejom, cukrom a soľou, korením a octom.

Priveďte to k varu, po častiach pridávajte papriku, aby sa neprevarili.

Tip: ak máte radi mäkkú papriku, varte o 15 minút dlhšie, ak tvrdšiu – 7 minút.

Pridajte cesnak a nechajte prevariť.

Vhoďte pár strúčikov cesnaku do sterilizovaných nádob, následne pridajte papriku a paradajky.

Zaváraniny uzatvorte viečkami, pretočte dnom nahor a zabaľte ich do utierok, kým nevychladnú.

Takto vychladené ich skladujte v pivnici alebo v špajzovej skrinke.

Ak máte radi pikantnú chuť, môžete do leča pridať aj nakrájanú feferónku.

 

Zdroj: souspark.ru