DOKONALÁ VEČERA len za pár eur. Je tak úžasná, že ju jeme aj na druhý deň

Málokto by odmietol takéto úžasné raňajky. Zemiaky, šunka, vajcia sú kombináciou, ktorá vám ponúkne potrebné zasýtenie a uspokojivý gastronomický zážitok.

Čo na to potrebujete?

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 4 vajcia
  • Zelená cibuľka
  • 120 g šunky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice múky
  • rastlinný olej

Postup

Zemiaky ošúpte a nakrájajte škrabkou. Môžete ich tiež nakrájať nožom, ale kúsky by mali byť mimoriadne tenké.

Zemiaky namočte na 7-10 minút do vody. Zlejte vodu. K zemiakom pridajte nakrájanú zelenú cibuľu (2-3 kúsky) a šunku. Osoľte a okoreňte.

Do zemiakovej zmesi pridajte múku a 4 bielka (žĺtky zatiaľ preložte na tanier a prikryte niečím, aby sa nezvetrali). Premiešajte .

Nalejte trochu oleja do panvice. Vložte pár polievkových lyžíc zmesi zemiakov a v strede vytvorte dieru.

Možnosť pre tých, ktorí nemajú radi tekutý žĺtok: nalejte žĺtok do stredu 3 minúty po vyprážaní a nastavte malý plameň.

Otočte, smažte ďalšie 3-4 minúty a odstráňte zo sporáka. Žĺtok bude úplne uvarený.

Možnosť pre tých, ktorí majú radi tekutý žĺtok: osmažte zemiakovú zmes, kým nie je opečená z oboch strán približne 3-4 minúty, otočte ju, vložte žĺtok do stredu, počkajte 20-30 sekúnd a odstráňte z tepla.

Môžete servírovať! Prajeme vám dobrú chuť.

 

Zdroj: cpykami.ru