Šťavnaté a jemné kuracie mäso v chrumkavej kôrke vyrobené z korenia a strúhanky.
Na prípravu potrebujete:
- 500 g kuracích pŕs
- ½ čl mletej papriky, kari, sušeného cesnaku
- Soľ, korenie
- Strúhanka
Na cestíčko potrebujete:
- 100 g hladkej múky
- 150 ml vody
- soľ
Postup
Kuracie prsia nakrájajte na malé prúžky. Mäso dochuťte soľou a koreninami podľa vlastnej chuti. Nechajte marinovať 20 minút.
Na cesto si zmiešajte vodu, soľ a múku až kým nezískate hladkú konzistenciu.
Každý kúsok mäsa ponorte do cesta, potom ho obaľte v strúhanke a osmažte na rozpálenom rastlinnom oleji.
Tip: Aby bolo jedlo ešte voňavejšie a chutnejšie, zmiešajte strúhanku s lyžicou ľubovoľného škrobu a rôznymi koreninami. Pri podávaní posypte nasekanými bylinkami a podávajte s čerstvými zeleninovými šalátmi, so zemiakmi pečenými v rúre alebo so zemiakovou kašou. Rovnakým spôsobom môžete pripraviť vynikajúce ryby – nakrájajte rybie filé na kúsky a zopakujte všetky kroky prípravy, rovnako ako u kuracích pŕs. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: souspark.ru