Ak máte radi lahodné domáce pečivo, potom je tento recept ideálny pre vás. Na výrobu týchto skvelých slimákov budete potrebovať len minimum ingrediencií. Príprava je rýchla a chutia neskutočne dobre. Okrem toho, tieto krémové slimáky vyzerajú veľmi pekne.
Ingrediencie
- 200 ml teplého mlieka
- 50 ml slnečnicového oleja
- 1 vajce
- 1 pl cukru
- 1 lyžička soli
- asi 3 šálky preosiatej múky
- sušené droždie
- 1 vajce
- 1 žĺtok
Príprava
Mlieko spojte s maslom, 1 vajcom, cukrom, soľou a vyšľahajte. Pridajte múku, droždie a rukami vypracujte cesto. Múku pridávajte postupne tak, aby vám vzniklo hladké mäkké cesto. Začnite s 1 pohárom a podľa potreby pridávajte.
Teraz dajte cesto na pol hodiny na teplé miesto, aby trochu nakyslo. Potom cesto opäť rýchlo vypracujte.
Následne ho rozdeľte na 15 kusov a vytvarujte guľky. Vyvaľkajte ich a na každom kúsku vytvorte 6 rezov.
Potrite ich olejom, stočte a vytvarujte slimáka.
Slimáky poukladajte na vymastený plech, zakryte utierkou a necháme postáť, kým sa nahreje rúra. Mierne zväčšia svoj objem. Potrite ich žĺtkom a vložte do rúry.
Pečte ich na 180 stupňoch do zlatista. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: syl.ru