Urobte si zásoby leča, ktoré vám vydržia celú zimu! Mám 40 zavaranín

Ingrediencie

  • 5 kg paradajok
  • 1 kg sladkej papriky (očistená)
  • 1 kg zelenej papriky (očistená)
  • 100 g petržlenovej vňate
  • 7 ks celého čierneho korenia
  • 2 pl cukru
  • 3 pl soli

Postup

Nakrájajte si zeleninu na malé kocky. Vezmite si hlboký hrniec, vložte doň paradajky a nechajte ich povariť, kým nebudú spolovice hotové.

Prikryte ich a hneď ako  začnú vrieť, premiešajte ich a nechajte podusiť 30 minút na miernom ohni.

Pridajte červenú a zelenú papriku a po 1 lyžici soli a cukor. Premiešame a pridáme ďalšiu lyžicu cukru a korenie.

Pokračujte v dusení pod pokrievkou na miernom ohni. Pridajte lyžicu soli. Ochutnajte papriku, nemala by byť tvrdá.

Lečo ochutnávajte počas varenia, ak máte radi sladšie, potom pridajte viac cukru. Varenie leča trvá približne 50 minút, pridajte nasekanú petržlenovú vňať a soľ, duste ďalších 5 minút.

Lečo po dovarení uzatvorte do sterilných nádob. Ráno po vychladnutí ho premiestnite na chladné miesto.

Užite si letnú vôňu lahodnej zeleniny aj v zime. Lečo sa hodí k akejkoľvek prílohe a je obzvlášť chutný, keď sa podáva s ryžou.

Zdroj: sovkusom.ru