Túto paštétu môžete uchovávať v skle v chladničke a ešte dlhšie v mrazničke.
Na prípravu potrebujete
- 800 g hovädzej pečene
- 250 g cibule
- 250 g mrkvy
- 200 g masla
- Soľ a korenie podľa chuti
- 150-200 ml vody
- 2-3 pl rastlinného oleja
Postup
Na prípravu receptu je vhodná akákoľvek pečeň, nemusí to byť nevyhnutne hovädzia.
Pečeň, mrkvu a cibuľu si nakrájajte na kúsky.
Na rozohriatom oleji si najskôr opečte kúsky pečene, potom pridajte cibuľu a mrkvu. Osoľte a okoreňte.
V polovici procesu prilejte vodu tak, aby do polovice zakryla všetky ingrediencie.
Prikryte to pokrievkou, znížte teplotu a poduste, až kým pečeň nezmäkne.
Uvarenú zmes nechajte vychladnúť a rozmixujte ju v mixéri.
Vzniknutú pečeňovú paštétu zmiešajte s maslom a vymiešajte ju dohladka. V prípade, že je zmes suchšia, pridajte do nej trochu vody alebo vývaru.
Môžete tiež pridať kôpor a iné korenie.
Zdroj: souspark.ru