Domáca slovenská pečeňová paštéta. Už si v obchode nekupujte nekvalitné paštéty

Túto paštétu môžete uchovávať v skle v chladničke a ešte dlhšie v mrazničke.

Na prípravu potrebujete

  • 800 g hovädzej pečene
  • 250 g cibule
  • 250 g mrkvy
  • 200 g masla
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 150-200 ml vody
  • 2-3 pl rastlinného oleja

 

Postup

Na prípravu receptu je vhodná akákoľvek pečeň, nemusí to byť nevyhnutne hovädzia.

Pečeň, mrkvu a cibuľu si nakrájajte na kúsky.

Na rozohriatom oleji si najskôr opečte kúsky pečene, potom pridajte cibuľu a mrkvu. Osoľte a okoreňte.

V polovici procesu prilejte vodu tak, aby do polovice zakryla všetky ingrediencie.

Prikryte to pokrievkou, znížte teplotu a poduste, až kým pečeň nezmäkne.

Uvarenú zmes nechajte vychladnúť a rozmixujte ju v mixéri.

Vzniknutú pečeňovú paštétu zmiešajte s maslom a vymiešajte ju dohladka. V prípade, že je zmes suchšia, pridajte do nej trochu vody alebo vývaru.

Môžete tiež pridať kôpor a iné korenie.

Zdroj: souspark.ru