Vďaka originálnej marináde kuracie prsia získajú vynikajúcu chuť a arómou. Marinádu môžete použiť na akýkoľvek druh mäsa.
Ingrediencie
- 500 g kuracie prsia
- 2 vajcia
- 1 pl škrobu a horčice
- ½ čl kurkumy a korenia na kuracie mäso
- 2 pl rastlinného oleja
- mletá paprika, čierne korenie, špeciálne korenie (voliteľné), bylinky, sezamové semienka, soľ
Príprava
Vajíčka si vymiešajte s kurkumou, koreninami, prípadne bylinkami a všetko vymiešajte do hladka.
Pridajte horčicu, škrob a opäť premiešajte.
Nalejte olej, soľ podľa chuti a omáčku premiešajte.
Prsia nakrájajte na plátky a pobúchajte tĺčikom z oboch strán.
Všetky kúsky mäsa ponorte do marinády a nechajte ich tam približne 2 hodiny.
Tip: Aby bolo mäso jemnejšie šťavnatejšie a voňavejšie, je lepšie, ak mäso necháte v marináde cez noc.
Rozohrejte olej na panvici, poukladajte na ňu mäso a opečte ho z oboch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu.
Hotové mäso už len posypte sezamovými semienkami a dozdobte nakrájanou zeleninou. Prajeme vám dobrú chuť!