Na 2 plnohodnotné porcie budete potrebovať 6 vajec a ingrediencie na „plnku“ – slanina, paprika a špenát. Čerešničkou na torte bude mozzarella a akýkoľvek tvrdý syr, ktorý máte v obľube. Omeleta v chlebe sa pripravuje nielen jednoducho, ale aj rýchlo, čo je pri rannom zhodne mimoriadne dôležité.
Potrebujete:
- 6 vajec
- 100 g mozzarelly
- 50-70 g slaniny
- 1 paprika
- 100 g zelenej cibuľky – podľa chuti
- 4 hrste špenátu
- ½ čl soli
- 150 g chleba
- 50 g tvrdého syru
- ½ g čl čierneho korenia
- 40 g masla
Postup:
Vajcia vymiešame metličkou. Následne do nich pridáme nakrájanú papriku, slaninu, cibuľu so špenátom a nastrúhanú polovicu mozzarelly.
Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
Chlieb nakrájame na 4 plátky rovnakej hrúbky. Pomocou noža dôkladne vyrežeme striedku.
Roztopíme si maslo na panvici, vložte tam dva plátky chleba a nalejeme doň pripravenú vaječnú zmes. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme opekať 3 minúty.
Obrátime kúsky chleba na druhú stranu a smažíme ich, kým nie sú hotové. To isté zopakujeme s ďalšími kúskami chleba. Keď prevrátime zvyšné kúsky s omeletou na dno panvice, položíme na ne 3 plátky tvrdého syra a zvyšok mozzarelly. Potom ich prikryjeme prvým plátkom chleba s omeletou.
Plátky chleba opečieme ešte ďalšie 3 minúty.
Omeletu podávajte, kým sa nebude syr naťahovať. Výdatné jedlo vám dodá energiu na celý deň. Ingrediencie do omelety sa dajú meniť podľa vašich preferencií. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj:sovskuom.ru