Tip na sýte raňajky: omeleta s mozzarellou v chlebe

Na 2 plnohodnotné porcie budete potrebovať 6 vajec a ingrediencie na „plnku“ –  slanina, paprika a špenát. Čerešničkou na torte bude mozzarella a akýkoľvek tvrdý syr, ktorý máte v obľube. Omeleta v chlebe sa pripravuje nielen jednoducho, ale aj rýchlo, čo je pri rannom zhodne mimoriadne dôležité.

Potrebujete:

  • 6 vajec
  • 100 g mozzarelly
  • 50-70 g slaniny
  • 1 paprika
  • 100 g zelenej cibuľky – podľa chuti
  • 4 hrste špenátu
  • ½ čl soli
  • 150 g chleba
  • 50 g tvrdého syru
  • ½ g čl čierneho korenia
  • 40 g masla

Postup:

Vajcia vymiešame metličkou. Následne do nich pridáme nakrájanú papriku, slaninu, cibuľu so špenátom a nastrúhanú polovicu mozzarelly.

Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.

яичная заливка с начинкой в миске

Chlieb nakrájame na 4 plátky rovnakej hrúbky. Pomocou noža dôkladne vyrežeme striedku.

четыре куска хлебы на доске

Roztopíme si maslo na panvici, vložte tam dva plátky chleba a nalejeme doň pripravenú vaječnú zmes. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme opekať 3 minúty.

Obrátime kúsky chleba na druhú stranu a smažíme ich, kým nie sú hotové. To isté zopakujeme s ďalšími kúskami chleba. Keď prevrátime zvyšné kúsky s omeletou na dno panvice, položíme na ne 3 plátky tvrdého syra a zvyšok mozzarelly. Potom ich prikryjeme prvým plátkom chleba s omeletou.

омлет в хлебе с кусочками сыра сверху

Plátky chleba opečieme ešte ďalšie 3 minúty.

Omeletu podávajte, kým sa nebude syr naťahovať. Výdatné jedlo vám dodá energiu na celý deň. Ingrediencie do omelety sa dajú meniť podľa vašich preferencií. Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj:sovskuom.ru