Hneď ako sme to ochutnali, sme vedeli, že to bude náš nový favorit. Pod+a manžela by bolo zbytočné kupovať zákusky, takéto chutné aj tak nekúpite.
Prísady:
Pláty na cesto som kúpila hotové
- 3 vajíčka
- 200 g cukru
- 120 g krémového prášku
- 1 l mlieka
- 50 g masla
- kôra a šťava z 1 citróna
- 250 ml smotany na šľahanie
- 4 bal vanilkového cukru
- práškový cukor na zdobenie
Príprava:
Vajíčka oddelíme, bielka vyšľaháme so štipkou soli, žltka vymiešame s cukrom a s vanilkovým cukrom. Mlieko dáme variť, trošku odoberieme a rozmiešame v ňom krémový prášok. Keď mlieko začne vrieť, pridáme žítka s cukrom a rozmiešaný krémový prášok.
Na podložku položíme jeden plát cesta, nalejeme krém a necháme vychladnúť. Teraz rozotrieme vyšľahanú šľahačku (môžete ju vynechať). Druhý plát cesta rozdrvíme a posypeme ním vrch zákusku. ( Zákusok bude tak krajší a ľahšie sa bude krájať).
Vložíme do chladničky na niekoľko hodín, najideálnejšie je na celú noc.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.