Domáci krémeš, môj manžel mi povedal, že už viac nemusíme ísť do cukrárne lebo je taký chutný!

Hneď ako sme to ochutnali, sme vedeli, že to bude náš nový favorit. Pod+a manžela by bolo zbytočné kupovať zákusky, takéto chutné aj tak nekúpite.

Prísady:

Pláty na cesto som kúpila hotové

  • 3 vajíčka
  • 200 g cukru
  • 120 g krémového prášku
  • 1 l mlieka
  • 50 g masla
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 4 bal vanilkového cukru
  • práškový cukor na zdobenie

Príprava:

Vajíčka oddelíme, bielka vyšľaháme so štipkou soli, žltka vymiešame s cukrom a s vanilkovým cukrom. Mlieko dáme variť, trošku odoberieme a rozmiešame v ňom krémový prášok. Keď mlieko začne vrieť, pridáme žítka s cukrom a rozmiešaný krémový prášok.

Na podložku položíme jeden plát cesta, nalejeme krém a necháme vychladnúť. Teraz rozotrieme vyšľahanú šľahačku (môžete ju vynechať). Druhý plát cesta rozdrvíme a posypeme ním vrch zákusku. ( Zákusok bude tak krajší a ľahšie sa bude krájať).

Vložíme do chladničky na niekoľko hodín, najideálnejšie je na celú noc.

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.