Hľadáte chutný a zároveň zdravý recept, po ktorom tak skoro nevyhladnete? Ponúkame vám riešenie vhodné na obed, večeru alebo len občerstvenie v práci. Brokolica a karfiol je tá správna kombinácia! Tip: nevarte karfiol príliš dlho, je dobré, ak ostane trochu nedovarený. Pri zapekaní bude zelenina hotová a nepremení sa tak na kašu.
Ingrediencie
- 500 g karfiolu
- 500 g brokolice
- 150 g masla
- 250 ml mlieka
- 150 g hladkej múky
- 150 g tvrdého syra
Postup
- Brokolicu a karfiol porozdeľujte na menšie ružičky. Vložte ich do osolenej vriacej vody a blanšírujte 3 minúty po opätovnom zovretí vody. Zeleninu preceďte a nechajte vychladnúť.
- Na predhriatu panvicu si dajte roztopiť maslo, po častiach pridávajte múku a za stáleho miešania prilejte mlieko. Priveďte k varu, odstráňte z tepla a nechajte trochu vychladnúť. Do teplej omáčky pridajte nastrúhaný syr (niečo si nechajte aj na zapekanie) a premiešajte.
- Plech na pečenie vymastite maslom, na dno vylejte polovicu omáčky, pridajte brokolicu a karfiol. Zalejte zvyškom omáčky, vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečte 15 minút. 5 minút pred koncom posypte pokrm zvyšným syrom, aby sa na vrchu vytvorila zlatistá kôrka.
Chutný obed bez zbytočných kalórii navyše! Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj:sovkusom.ru