Milujem polievky. Dokázala by som ich jesť ráno, na obed aj večer. Mama nás od detstva učí, že teplá polievka by mala byť každodennou súčasťou nášho jedálnička. Môj manžel a deti majú k polievkam neutrálny vzťah, aj napriek tomu som sa rozhodla nasledujúci recept pridať do mojej kuchárskej knihy.
V prípade, že držíte diétu, pripravte si polievku s vodou alebo zeleninovým vývarom. Sýtejším variantom bude kuracia polievka so syrovými guličkami a plátkami vareného kuracieho mäsa. Bez ohľadu na to, akú možnosť si zvolíte, polievka bude vždy vynikajúca.
Ingrediencie na polievku
- 2,5 litra kuracieho vývaru alebo vody
- 1 veľká cibuľa
- 1 mrkva
- 5 stredne veľkých zemiakov
- 4 pl rastlinného oleja
- Bylinky, soľ a korenie podľa chuti
Ingrediencie na syrové guľôčky
- 100 g holandského syra
- 1 vajíčko
- 100-130 g múky
- 2 pl masla
- Soľ
Postup
- Začnite s prípravou syrových guličiek. Syr si nastrúhajte na strúhadle, pridajte k nemu maslo, múku, vajce a soľ. Vymieste si mäkké cesto a vložte ho na 30 minút do chladničky.
- Kým je cesto v chladničke, nakrájajte si zemiaky na kocky a vložte ich do vriaceho vývaru. Pridajte soľ a korenie. Mrkvu a cibuľu si nastrúhajte na strúhadle, zľahka osmažte na panvici a následne ich pridajte do polievky.
- Vytiahnite cesto z chladničky a začnite z neho vytvárať guľôčky, ktoré nie sú väčšie ako lieskový orech, v opačnom prípade sa neprevaria.
- Jednu po druhej vkladajte do polievky. Miešajte a varte ďalších 5 minút (kým nie sú guľôčky celkom hotové.
- Keď sú pripravené, pridajte do polievky ešte nasekané bylinky a odstráňte ju z ohňa. Polievka je hotová a my vám prajeme dobrú chuť!
V prípade, že sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho aj s vašimi priateľmi na Facebooku!