Slaninu natrela horčicou a pretlačeným cesnakom, vložila do rúry a pripravila úžasné jedlo!

 

Ten kto má rád slaninu, určite vyskúša tento recept na pečenú slaninu ochutenú cesnakom. Pripravuje sa z prerastenej slaniny a ochutiť ju môžete rôzným korením, takto bude jeho chuť zakaždým iná.

 

Prísady:

  • 1,5 kg slaniny
  • 2 pl horčice
  • 7 strúčikov cesnakov
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierné korenie

 

Príprava:

 

Slaninu si nakrájáme na menšie kusy. Korenie, soľ, horčicu a roztlačený cesnak zmiešame a natrieme na slaninu. Vložíme do misky, zakryjeme alobalom a necháme cez noc v chladničke. Na druhý deň vyberieme slaninu z chladničky, každú zvlášť zabalíme do alobalu a upečieme v rúre pri 200°C asi 30-40 min. Potom odstráníme alobal a pečieme ďalších 10 min do chrumkava. Dobrú chuť!