Ten kto má rád slaninu, určite vyskúša tento recept na pečenú slaninu ochutenú cesnakom. Pripravuje sa z prerastenej slaniny a ochutiť ju môžete rôzným korením, takto bude jeho chuť zakaždým iná.
Prísady:
- 1,5 kg slaniny
- 2 pl horčice
- 7 strúčikov cesnakov
- soľ podľa chuti
- mleté čierné korenie
Príprava:
Slaninu si nakrájáme na menšie kusy. Korenie, soľ, horčicu a roztlačený cesnak zmiešame a natrieme na slaninu. Vložíme do misky, zakryjeme alobalom a necháme cez noc v chladničke. Na druhý deň vyberieme slaninu z chladničky, každú zvlášť zabalíme do alobalu a upečieme v rúre pri 200°C asi 30-40 min. Potom odstráníme alobal a pečieme ďalších 10 min do chrumkava. Dobrú chuť!