Zemiakové placky sú jedným z tých najtypickejších slovenských jedál, ktoré sa spájajú tiež k letnému obdobiu. Ak máte tieto vyprážané zemiakové pochúťky radi, určite si ich doma pripravujete často.
Skúste ale zemiakové placky skombinovať s diétnym kuracím mäsom, zeleninou a lahodným osviežujúcim dressingom. Návod nájdete v tomto recepte a je to naozaj veľmi jednoduché. Iste si pochutnáte!
zloženie
- zemiakové placky
- 1 kg strúhaných zemiakov
- 2 vajcia
- Soľ, korenie, cesnak, hladká múka
- kuracie prsia
dresing
- 500 g kyslej smotany
- Soľ, korenie, cesnak
Zelenina podľa chuti (paradajky, paprika, uhorky, fialová cibuľa, ľadový šalát)
Zmiešajte zemiaky s vajcami a dochuťte korením, zmažte zemiakové placky v oleji. Kuracie prsia nakrájajte na rezance, okoreňte a orestujte. Zmiešajte kyslú smotanu s korením a nakrájajte zeleninu. Nakoniec pomažte zemiakové placky dressingom a naplňte je kuracím mäsom a zeleninou.