Zapečené kuracie prsia v zemiakovej placke so smotanovým dressingom a letné zeleninou! Rýchla príprava

Zemiakové placky sú jedným z tých najtypickejších slovenských jedál, ktoré sa spájajú tiež k letnému obdobiu. Ak máte tieto vyprážané zemiakové pochúťky radi, určite si ich doma pripravujete často.

Skúste ale zemiakové placky skombinovať s diétnym kuracím mäsom, zeleninou a lahodným osviežujúcim dressingom. Návod nájdete v tomto recepte a je to naozaj veľmi jednoduché. Iste si pochutnáte!

zloženie

  • zemiakové placky
  • 1 kg strúhaných zemiakov
  • 2 vajcia
  • Soľ, korenie, cesnak, hladká múka
  • kuracie prsia

dresing

  • 500 g kyslej smotany
  • Soľ, korenie, cesnak

Zelenina podľa chuti (paradajky, paprika, uhorky, fialová cibuľa, ľadový šalát)

Zmiešajte zemiaky s vajcami a dochuťte korením, zmažte zemiakové placky v oleji. Kuracie prsia nakrájajte na rezance, okoreňte a orestujte. Zmiešajte kyslú smotanu s korením a nakrájajte zeleninu. Nakoniec pomažte zemiakové placky dressingom a naplňte je kuracím mäsom a zeleninou.