Osviežujúci kapustový šalát, oplatí sa rovno spraviť duplu!
Vynikajúci k mäsu, ale je taký chutný, že v rodine to často jedia aj ku hriankam. Raz dva je pripravený a tak rýchlo sa aj minie!
Suroviny:
- 1 malá hlávka kapusty
- 2 mrkvy
- 1 červená cibuľa, čerstvý zeler, soľ, korenie
- 1 čl cukor
- 3 pl smotana
- 4 pl majonéz
- 1 čl sladká horčica
Príprava:
Kapustu a mrkvu nastrúhame a vložíme do misy. Cibuľu nakrájame na kocky a pridáme ku šalátu a dobre posolíme. Smotanu, majonézu a horčicu zmiešame, okoreníme, pridáme cukor a prilejeme ku šalátu. Zeler nakrájame na malé kúsky, nasypeme do misky a premiešame a potom dáme ochladiť a môžeme konzumovať.
zdroj: extremesilver