Ak máte zemiaky radi a hľadáte trochu inšpirácie na ich kreatívnu úpravu, pripravte si skvelú prílohu v podobe zemiakových knedlíkov. Hodia sa ku každému mäsu a na tanieri vyzerajú skvele!
zloženie
- 500 g varených, roztlačených zemiakov
- 100 g múky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 20 g tuku
- 1 vajce
Príprava
Zemiaky uvarte v šupke, olúpte a roztlačte. Tuk zmiešajte s vajcom, pridajte soľ, ochladené zemiaky, múku a dobre premiešajte. Z cesta vytvorte valčeky s priemerom 2 cm a nakrájajte jednotlivé knedličky.
Knedličky varte v horúcej vode a nemiešajte. Akonáhle sa knedle zdvihnú na hladinu vody, po jednej alebo dvoch minútach vyberte jeden z nich, ochutnajte ho a ak je u hotový, opatrne celý hrniec sceďte. Podávajte samostatne, so sladkou prílohou, či ako prílohu k mäsovým pokrmom.