Zemiakové knedličky z 1 vajca! Originálna príloha ku každému mäsu!

Ak máte zemiaky radi a hľadáte trochu inšpirácie na ich kreatívnu úpravu, pripravte si skvelú prílohu v podobe zemiakových knedlíkov. Hodia sa ku každému mäsu a na tanieri vyzerajú skvele!

zloženie

  • 500 g varených, roztlačených zemiakov
  • 100 g múky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 20 g tuku
  • 1 vajce

Príprava

Zemiaky uvarte v šupke, olúpte a roztlačte. Tuk zmiešajte s vajcom, pridajte soľ, ochladené zemiaky, múku a dobre premiešajte. Z cesta vytvorte valčeky s priemerom 2 cm a nakrájajte jednotlivé knedličky.

Knedličky varte v horúcej vode a nemiešajte. Akonáhle sa knedle zdvihnú na hladinu vody, po jednej alebo dvoch minútach vyberte jeden z nich, ochutnajte ho a ak je u hotový, opatrne celý hrniec sceďte. Podávajte samostatne, so sladkou prílohou, či ako prílohu k mäsovým pokrmom.