Stačí potrieť a marinovať – ​​kuracie mäso v špeciálnej marináde je jemné a šťavnaté

Ingrediencie

  • 600 g kuracích pŕs
  • 1 čl kari
  • ½ čl soli
  • 3 vajcia
  • kôpor alebo petržlenová vňať
  • korenie
  • 5 pl citrónovej šťavy
  • 2 pl hladkej múky

Postup

Prsia umyte a osušte papierovými utierkami.

Nakrájajte ich na nie príliš tenké, no ani nie príliš hrubé plátky.

Zmiešajte soľ, kari a ďalšie korenie podľa chuti.

Každý kúsok mäsa vložte do korenia, aby sa dostalo do všetkých vláken. Vďaka tomu bude šťavnatejšie.

Mäso nechajte marinovať.

Zväzok kôpru a petržlenovej vňate nasekajte nadrobno, vymiešajte vajíčka, zalejte to citrónovou šťavou, posypte korením a premiešajte.

Nakoniec pridajte múku a všetko dôkladne premiešajte, aby vám neostali hrudky.

Mäso vložte do tejto marinády a nechajte pôsobiť 40 minút.

Rastlinný olej rozohrejte na miernom ohni a poukladajte tam kúsky mäsa. Osmažte ho z každej strany asi 5 minút.

 

Zdroj: souspark.ru