Patríte medzi tých, ktorí radi pre svoju rodinu varia, ale v kuchyni trávite minimum času?
Potom práve Vás veľmi poteší náš dnešný recept. Nepotrebujete hromadu riadu. Stačí Vám len jediný plech, pekáč, alebo zapekaciu misa a necelá polhodinka Vášho času.
Recept jednoduchý a výsledok na tanieri famózny.
Postup:
1) Ľahko si naklepeme bravčové mäso. Potom ochutíme korením podľa vlastnej fantázie a chuti. Napr. gyros korenia. Mäso si môžeme tiež naložiť deň vopred.
2) Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Polovicu zemiakov dáme na dno plechu a zasypeme ľubovoľným korením.
3) Na zemiaky bohato poukladáme plátky bielej a červenej cibule.

4) Teraz je na rade mäso. Poukladáme na cibuľové poschodie polovicu mäsa. Môžeme teraz preliať marinádou, v ktorej bolo naložené mäso. Pridáme napr. Kúsky slaniny a cesnak.
5) Potom opäť navrstvíme zemiaky, cibuľu a mäso. Môžete celé zasypať cibuľou a preliať olejom.
6) Prekryjeme alobalom a vložíme do rúry na 50-60 minút.
7) Kým máme mäso v rúre, pripravíme si omáčku. V miske si zmiešame kyslú smotanu, soľ, korenie, napr. Kôpor, štvorfarebné korenie a ďalšie korenie, či bylinky podľa chuti.
8) Ku koncu pečenia odoberieme alobal. Na poslednú vrstvu poukladáme na plátky nakrájané paradajky a zalejeme, alebo potrieme pripravenou omáčkou.
9) Potom vložíme späť do rúry. Pečieme do chrumkavú kôrku.
Zdieľajte tento báječný recept na vrstvený pekáč s bravčovým mäsom aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!
zdroj: vychytavkov.cz / mindenegyben.com