Jablká nastrúham a položím do cesta. 👍 Tento recept na nadýchaný jablkový dezert je mojím pokladom

Na varenie potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 5 jabĺk
  • 300 g hladkej múky
  • 200 g kefíru
  • 250 g cukru
  • 150 g masla
  • 3 g vanilky
  • Štipka soli
  • 10 g prášku do pečiva

Proces prípravy

Jablká nakrájajte na 2 časti a každú polovicu nakrájajte na plátky (Ak chcete, môžete ich zbaviť šupky)

Zmäknuté maslo zmiešajte s cukrom, vanilkou a soľou.

Postupne pridávajte po 1 vajíčku a zakaždým to dobre vyšľahajte.

Prilejte kefír a pridajte preosiatu múku, šľahajte dohladka.

Formu na pečenie vymastite rastlinným olejom a pridajte cesto. Následne naň naukladajte nakrájané plátky jabĺk.

Posypte cukrom.

Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečte asi 45 minút – pripravenosť skontrolujte špajľou.

Výsledný koláč bude mimoriadne jemný a nadýchaný!

 

Zdroj: souspark.ru

Back To Top