Domáce parené buchty s lekvárom. Cesto jemné ako obláčik a z jednej várky sa naje celá rodina

Dnes si pripravíme najobľúbenejšie jedlo nášho malého vnuka a pevne verím, že aj veľa dospelákov 🙂

Potrebujeme

1 kg polohrubej múky
6 dl teplého mlieka
štipka soli
2 vajíčka
2 PL cukru
1 kocka droždia
1/2 dl oleja

Postup 


Urobíme kvások, necháme vykysnúť. Ostatné suroviny zmiešame. vypracujeme hnetačom cesto, ktoré necháme vykysnúť 60 minút


Vykysnuté cesto na lopári vyvaľkáme, ja ho vyťahujem, rozrežem na štvorce a plním lekvárom. Vytvarujeme buchty a necháme ešte 15 minút odpočívať. Potom paríme 10 minút. Ešte horúce potierame maslom a posypeme grankom…