Nesmrteľná ovocná bublanina. Úžasne jemný a chutný koláčik, jednoduchší neexistuje!

 

Pripravte si doma napríklad túto vynikajúcu bublaninu z mrazeného lesného ovocia. Môžete ale použiť aj iný druh podľa svojej chuti.

zloženie cesta

  • 3 vajcia
  • 3-4 lyžice múky
  • 1 fľaštička esencia vanilky
  • 1-2 lyžice oleja
  • 3 lyžice práškového cukru
  • štipka soli

zloženie krému

  • 300 g mascarpone
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g lesného ovocia
  • 1 ½ želatíny
  • 1 fľaštička esencia vanilky

pre ozdobenie

  • mandľové vločky
  • 300-400 g lesných plodov
  • 50 ml vody
  • 100-150 g cukru
  • 6 želatínových listov

Príprava

Oddeľte bielky a žĺtky. Bielky zmiešajte s cukrom a soľou a vyšľahajte ich do peny. V inej miske zmiešajte žĺtky s olejom, vanilkou a postupne vmiešajte bielky. Postupne vmiešajte múku a zmes vlejte do formy a upečte.

Zmiešajte mascarpone s cukrom a vanilkovou esenciou. Samostatne vyšľahajte smotanu a vmiešajte ju do zmesi. Pridajte ovocie, premiešajte a uvarte želatínu podľa návodu na obale. Zmiešajte s krémom a navrstvite ho na tortu, potom nechajte odpočívať 30-40 minút v chladničke.

Pripravte poslednú vrstvu: premiešajte vodu s cukrom a zahrejte ju. Varte, kým sa sirup nezačne zahusťovať, pridajte ovocie a nechajte variť 5 minút. Vložte želatínové listy do studenej vody, a keď sa začnú rozpúšťať, položte ich na ovocný sirup a dobre premiešajte. Túto vrstvu navrstvite na krém a nechajte stuhnúť v chladničke po dobu 3-4 hodín. Pred podávanie dozdobte mandľovými vločkami.