Nepečený tvarohový koláč s višňami a sušenkovým základom! Nechajte stuhnúť a môžete jesť

Nepečené torty sú veľmi obľúbené pre svoju jednoduchú prípravu a tiež časovú nenáročnosť. Preto takých receptov nie je nikdy dosť a tu máte hneď ďalšie! Oslaďte si jarné teplé dni týmto višňovým koláčom.

zloženie cesta

  • 300 g sušienok
  • 200 g rozpusteného masla
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor

Zloženie tvarohové vrstvy

  • 500 g čerstvého tvarohu
  • 400 g tekutej šľahačky
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 lyžice cukru
  • 2 balenia priehľadných želatínových plátov
  • 2 balenia ovocnej želatíny
  • višne

Príprava

Sušienky si nadrvte a zmiešajte s maslom a cukrom. Túto zmes utlačte do dna formy a nechajte odpočívať v chladničke. Pripravte priehľadnou želatínu podľa návodu na obale. Zmiešajte tvaroh a cukry, pridajte želatínu a šľahačku. Túto zmes navrstvíme na pripravené cesto a na povrch vyskladajte višne. Zalejte je ovocnou želatínou a nechajte tortu stuhnúť v chladničke po dobu najmenej 3 hodín.