Na stôl som položila kus papiera na pečenie, rozotrela naň mleté mäso, pokryla syrom, pripravila tak skvelú pochúťku!

Dnes vám prinášáme jednoduchý recept, ktorý skvele vyzerá a jednoducho nikdy ho nebude dosť. Namiesto baklažánu môžete pridať cukety. Studené chutí tiež a podávať ho môžete aj ako predjedlo.č

Prísady:

  • 550 g mletého mäsa
  • 50 g namočeného chleba alebo 50 g strúhanky
  • 150 g syra
  • 80 g parmezánu
  • 2 vajíčka
  • 3 baklažány
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie

Príprava:

Mäso, parmezán, vajíčka a namočený chlieb vložíme do misky, ochutíme a premiešame.

Baklažán umyjeme, očistíme a nakrájáme na dlhé pásiky.

Nakrájaný baklažán opražíme z oboch strán na panvici a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich poukladáme na pečiaci papier a pokryjeme ich mletým mäsom.

 

Na vrch položíme na plátky nakrájaný syr a pomocou pečiaceho papiera zrolujeme.

Položíme na pekáč a pečieme v rúre na 180°C asi 30 min.

 

Dobrú chuť!