Fantastická domáca pečeňová paštéta na výlet, alebo večeru. Po tomto už paštéty z obchodu nekupujem

Pečeňová paštéta je chutná a zdravé alternatíva rôznych predkrmov. Ponúkame vám jednoduchý recept, ktorý si vyžaduje minimum času a určite vás poteší svojou jemnou rafinovanou chuťou.

Potrebujete

  • 500 g pečene (kuracia alebo bravčová)
  • 75 g masla
  • 300 ml mlieka
  • 2 bobkové listy
  • 2 stredne veľké cibule
  • 100 ml červeného vína
  • Timián, strúčiky cesnaku, soľ a korenie

Postup

  1. Pečeň si očistite, umyte a nechajte 1-2 hhodiny v chladničke marinovať v mlieku spolu s prelisovanými strúčikmi cesnaku.
  2. Očistite cibuľu, osmažte si ju na panvici po dobu 2 minút a následne k nej pridajte pečeň.
  3. Po niekoľkých minútach pridajte mlieko, v ktorom bola marinovaná pečeň spolu s dvoma strúčikmi cesnaku. Do panvice pridajte 1-2 bobkové listy, tymián, korenie a soľ podľa chuti. Všetko povarte na nízkom plameni až kým nie je pečeň celkom hotová.
  4. Ak chcete, aby mala vaša paštéta viac farby, môžete do nej pridať trochu paradajkovej pasty.
  5. Pár minút pred tým, ako odoberiete panvicu z ohňa, do nej nalejte 100 ml červeného vína. Teraz je čas na odstránenie bobkového lista, aby ste sa vyhli horkej chuti.
  6. Následne nechajte pečeň trochu vychladnúť (približne 10 minút) a vložte ju do mixéra spolu s maslom. Vymixujte ju do hladkej pasty.

Nezľaknite sa, ak výsledná zmes bude príliš mäkká, zatvrdne hneď, ako ju vložíte do chladničky.

Hotovú pečeňovú paštétu môžete podávať na plátkoch celozrnného chleba, bagety alebo krekroch.

Prajeme vám dobrú chuť!

Back To Top