Čokoládový Croissant, nikdy ho nebudete mať dosť! Chutí ako z francúzskej pekárne

Čokoládový Croissant, nikdy ho nebudete mať dosť!

Prísady:

Cesto na 12 ks:

  • 35 dkg múky bl55
  • 1,5 dl vlažného mlieka
  • 2 dkg droždia
  • 1 vajce
  • malá lyžička soli
  • 1 pl cukru
  • 1 van. cukor
  • 5-6 dkg masla

Plnka:

  • 8 dkg mäkkého masla
  • 4 pl cukru
  • 4 pl kakaa
  • pár kvapiek vanilkovej arómy

Na potieranie:

  • vlažný med

Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Hotový kvások zmiešame s múkou, pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto. Necháme kysnúť 20-25 minút. Premiesime a vyvaľkáme na okrúhly tvar a na hrúbku 2-3 mm.

Na plnku zmiešame všetky suroviny a potrieme ním cesto. Narežeme na 12-16 častí a zrolujeme ich do tvaru rožkov. Rožky potrieme vlažným medom necháme stáť 10 minút a vložíme do predhriatej rúry na 190°C na 12-14 minút. Po upečení ich polejeme medom. 🙂 Dnes sme ich mali na raňajky, boli naozaj výborné.

Back To Top