Toto som skúsila, keď som nevedela čo s vajcami. Orieškovo-karamelové rezy, ani neviem opísať aké sú chutné!

Prísady:

Cesto:

  • 5 vajec
  • 100 g práškového cukru
  • 1 bal. Dr.Oetker vanilkový cukor
  • 100 pražených mletých lieskových orieškov
  • 100 g strúhanky
  • 6 g prášku do pečiva

okrem toho:

  • 300 ml rumového mlieka
  • 20 dkg okrúhlych kakaových sušienok
  • 3 pl nutely na potretie piškót

Krém:

  • 350 ml mlieka
  • 150 g kryštálového cukru
  • 10 dkg hladkej múky
  • 1 vajce
  • 250 g mäkkého masla

Na zdobenie:

  • 200 ml Meggle smotany na šľahanie
  • čokoládové plátky

Príprava:

Plech vyložíme papierom na pečenie ( 20×30). Rúru predhrejeme. Vajíčka s cukrom a s vanilkovým cukrom vyšľaháme. Oriešky so strúhankou a s práškom do pečiva premiešame a pridáme k vajíčkovej zmesi. Cesto vylejeme na pripravený plech a vložíme do rúry. Zapneme horné dolné pečenie na 190°C, teplovzdušnú na 170°C. Čas pečenia je 25 minút.

Hotové cesto vyložíme na rošt. Potrieme nutelou. Na krém zmiešame mlieko, vajce a múku. Cukor skaramelizujeme  a podlejeme s 1 dl vody. Miešame kým sa cukor nerozpustí. Prilejeme múčnu zmes a necháme vychladnúť. Pridame maslo a vyšľaháme hladký krém.

Polovicu krému natrieme na cesto.

Sušienky namáčame do rumového mlieka a poukladáme ich na krém tak aby sa prekrývali. Natrieme druhú polovicu krému. Nakoniec vyšľaháme smotanu na šľahanie a natrieme na krém. Širokým nožom potľapkáme po vrchu šľahačky aby sme vytvorili pekné vlny. Zdobíme čokoládovými plátmi alebo inou ozdobou. Do podávanie držíme v chladničke.

Necháme stáť aspoň 12 minút. Sušienky zmäknú a bude sa dať pekne krájať.

Pripraviť sa môžu aj karamelovým pudingom alebo inou príchuťou. Dobrú chuť!

Back To Top