Fantastická kapsa Calzone. Chrumkavé cesto v sebe ukrýva tie najlepšie dobroty. Zje sa hneď

(foto)

Prísady:

  • 8 plátkov morčacích pŕs
  • 8 plátkov údenej krkovičky
  • 8 plátkov syra čedar
  • 1 konzerva krájaných šampiňónov
  • soľ, korenie, alebo grilovacie korenie
  • 3-4 pl olivového oleja
  • 2 bal lístkového cesta (spolu 540 g)
  • 1 vyšlahané vajce

Príprava:

Morčacie platy osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvicu nalejeme olivový olej a mäso z oboch strán krátko opražíme. Povyberáme ich na tanier a necháme stiecť šťavu.

Šampiňóny scedíme, šťavu nebudeme potrebovať.

Lístkové cesto rozbalíme a obe rozkrojíme na 4 časti. Dostaneme spolu 8 častí, ktoré naplníme plnkou. Začneme ukladať najprv šampiňóny, čedar, potom pláty údenej krkovičky a nakoniec morčacie pláty.

Kraje cesta natrieme rozšľahaným vajíčkom a uzavrieme. Poukladáme ich na plech.

Každý kus potrieme vajíčkom, popicháme vidličkou, zadnou stranou noža urobíme do cesta pásy a upečieme v rúre zohriatej na 190°C asi za 35 minút.

Podávame ešte teplé.

Ja som ich podávala so zemiakovou kašou a s uhorkami.

Dobrú chuť!

 

Back To Top