Orechové slimáky, nemohli sme dočkať kedy vychladnú, tak dobre sa vydarili!

Nie sú najkrajšie, ale na prvý krát chutia výborne. Recept som našla na internete. Pripravila som hneď dupľovanú dávku.

Prísady:

  • 50 dkg hladkej múky
  • 3 žĺtky
  • 3 dkg droždia
  • 2 dl mlieka
  • 0,5 čl cukru
  • štipka soli

Na plnku:

  • 15 dkg orechov
  • 15 dkg masla
  • 15 dkg cukru
  • 2 dl mlieka
  • 1 van. cukor

Príprava:

Vo vlažnom mlieku s cukrom a pridaním droždia pripravíme kvások. Múku zmiešame so žĺtkami, pridáme kvások a soľ a vypracujeme hladké cesto. Na teplom mieste necháme nakysnúť. Vyvaľkáme ho na cca 0,5 cm hrúbku. (obdĺžnik)

Maslo vymiešame s cukrom, pridáme mleté orechy, natrieme na cesto a zrolujeme.

Roládu nakrájame na 3 cm hrubé kusy a položíme ich na olejom potretý plech. Nechávame dostatočne veľké medzery medzi nimi a necháme ich ešte pol hodinu kysnúť a vložíme ich do predhriatej rúry.

Po upečení ich pokvapkáme zmesou mlieka a vanilkového cukru a vrátime na chvíľu do rúry.

Back To Top