Roztopila som čokoládu, ale nikto ani netušil čo z nej vytvorím. Teraz každému ukazujem svoju prácu

Torty a krémové zákusky má každý rád, dôležitá nieje len výborná chuť ale aj výzor dezertov. Keď vidíme čipku vytvorenú z čokolády hneď sa nám zbehnú slinky v ústach a nevieme sa dočkať, kedy tú sladkosť ochutnáme.

Čoraz viac si pripravujeme dezerty doma, práve preto vám chceme ukázať niekoľko nápadov, ako pripraviť zaujímavé ozdoby z čokolády, ktoré by ste sa radi naučili aj vy.

Najprv niekoľko slov o surovinách. Kakao je surovina, ktorá nemôže chýbať ani v jednej kuchyni šikovnej gazdinky. Kakaovník rastie na južnej strane Ameriky. Za 12 rokov narastie aj do 8 metrovej výšky. Celý rok kvitne, ale len málo ktoré má aj plody. Chuť kakaa bolo prvoradé, ale po pridaní mlieka vznikol najchutnejší nápoj na svete, kakaová káva, vtedy si ju obľúbilo milióny ľudí, tak ako aj dodnes.

Teraz sa začnime venovať ozdobám vyrobeným z čokolády, ktoré uvidíte aj na nasledujúcich fotografiách. Čokoláda sa rozpúšťa nad parou, naplní do vreciek a tak sa s ňou dajú kresliť rôzne tvary. Hneď ako čokoláda stuhne, môže byť použitá na zdobenie.

Back To Top