Polievky sa u nás veľmi nejedia, ale táto FAZUĽOVÁ je hneď zjedená a hrnce sú prázdne

Fazuľová polievka počas prípravy a uvarená! Mi ju máme veľmi radi, preto vždy keď túži rodina po chutnom obede, tak sa pripravuje fazuľová s údeným kolienkom.

Prísady:

  • ½ kg údených rebierok, 1 údené koleno
  • 2 cibule
  • na kocky nakrájaná: mrkva, petržlen, zeler
  • 2 paradajky
  • 2 papriky
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca
  • 4 bobkové listy

Na zápražku: 1 pl masti, 2 pl hrubej múky, 3 strúčiky roztlačeného cesnaku, 1 pl červenej papriky.

Príprava:

Fazuľu treba namočiť deň dopredu. (odporúča sa namočiť aj údené)

Cibuľu udusíme na masti,  pridáme papriku a paradajky a spolu opražíme, potom pridáme údené mäso. Pridáme bobkový list, korenie, opatrne osolíme a opražíme aj mäso.

Podlejeme vývarom, pridáme fazuľu a varíme. Ku koncu pridáme aj nakrájanú zeleninu a dovaríme. Nakoniec zapražíme cesnakovou, paprikovou zápražkou.


[instagram-feed followtext="PRIDAJTE SA NA NÁŠ INSTAGRAM"]