Vyvaľkala som cesto, potrela cesnakovou plnkou a za okamih bola rodina očarená

Je to perfektné aj ako predjedlo na chladné zimné dni. Chutí výborne, oplatí sa to vyskúšať!

 

Prísady:

  • 250 g kysnutého cesta (mrazené)
  • 200 g syra Feta
  • 1 vajíčko
  • 1 pl kyslej smotany
  • 3 strúčiky cesnaku
  • kôpor
  • soľ
  • korenie
  • vajíčko na potieranie

 

Príprava:

Cesto necháme rozmraziť a vyvaľkáme na pomúčenej doske. 

Prísady:

  • 350 ml mlieka
  • 2 vajíčka
  • 2 pl cukru
  • štipka soli
  • 50 g čerstvého droždia
  • 100 g masla
  • 700-750 hladkej múky

 

Droždie rozmiešame vo vlažnom mlieku s cukrom a necháme napučať. Do jednej misky vložíme roztopené vychladnuté maslo, vajíčka, soľ a cukor. Pridáme múku a hotový kvások a vymiesime mäkké cesto. Ak robíte slané pečivo tak do cesta pridajte len 1 lyžicu cukru a 1 čajovú lyžičku soli.

 

Syr rozpučíme vidličkou, pridáme smotanu, pretlačený cesnak, kôpor, vajíčka a ochutíme korením. Cesto potrieme plnkou a zavinieme. Rozrežeme na 8 rovnakých dielov a vložíme ich do kruhovej formy o veľkosti 23 cm. Nechávame kúsok miesta medzi nimi. Potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180°C asi 30 minút.

 

 

 

Back To Top