Medová torta pečená na panvici – ak ste už jedli niečo chutnejšie…

Nedá sa vôbec pokaziť, dajte mu šancu a vyskúšajte. Tento skvelý recept je vhodný na rôzne príležitosti.

Prísady:

  • 2 poháre hladkej múky
  • 1 pohár cukru
  • 1 pl medu
  • 1 vajce
  • 1 prášok do pečiva
  • ¼ pohára oleja
  • 2/3 pohára mlieka
  • 0,5 čl soli
  • 2/3 pohára horúcej vody

Príprava:

všetky suroviny zmiešame a podobne ako palacinky upečieme na panvici 5-6 plátov. Naplniť môžete rôznym krémom. Ja som plnila vanilkovým krémom.

Prísady:

  • 200 g mäkkého masla
  • 100 ml mlieka
  • 4 pl cukru
  • 2 vajíčka
  • vanilková aróma

Príprava:

Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a s vanilkovou arómou, nakoniec pridáme mlieko a dôkladne premiešame. Nad parou alebo v hrnci pomaly začneme zohrievať. Miešame neustále kým nezhustne. Nesmie vrieť. Nechajme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne pridávame uvarený krém. Nakoniec môžete pridať aj rumovú arómu. Tento krém je vhodný do rôznych koláčov.

Je tak jednoduchý a podľa mňa je úžasný.

Dobrú chuť!

Back To Top