Koleno na spôsob pekárky, podľa môjho manžela, by som to mohla pripravovať každý týždeň!

Odkedy som vyskúšala tento recept, moja rodina chce aby som to pripravovala iba na tento spôsob. Nikdy toho nebudú mať dosť.

Prísady:

  • koleno
  • mrkva
  • cesnak
  • bobkový list
  • cibuľa
  • celé čierne korenie
  • soľ

Postup:

Cca 1,5 kg kolena dám variť, pridám 1-2 mrkvy, 3 celé cesnaky, 2-3 bobkové listy, jednu celú cibuľu, 1 čl celého čierneho korenia, 1-2 pl soli a toľko vody aby koleno bolo pod vodou. Varím 1,5-2 hodiny na miernom ohni.

Na pekáč nakrájam zemiaky na väčšie kusy, pridám cesnak a cibuľu a ochutiť môžete podľa chuti, kto čo má rád. Ja som pridala soľ, majoránku a čierne korenie. Na vrch som položila uvarené koleno a vložila som do rúry. Každých 15-20 minút som potierala koleno výpekom.

 

Piekla som to 1,5 hodín, na kožke vidno kedy je hotové.

Recept pridala Ivett Fekete Czuporné!


[instagram-feed followtext="PRIDAJTE SA NA NÁŠ INSTAGRAM"]