Čokoládové pečivo, toto cesto je perfektné! Ukážem vám koľko dobrôt z neho vyrobíte! Do pekárne už nechodíme

Ak máš rád sladké dobroty, toto musíš vyskúšať. Recept je jednoduchý a cesto sa dá použiť aj na iné dobroty.

PRÍSADY:

na cesto:

  • 3,5 dl mlieka
  • 3 dkg droždia
  • 2 pl cukru
  • štipka soli
  • 2 žĺtky
  • 12 dkg roztopeného masla
  • 60 dkg hladkej múky
  • ½ dl oleja

Plnka:

  • 1 bal. čokoládového krému na pečenie
  • 1 pl kakaa
  • 1 čl škorice
  • 2 pl kryštálového cukru

Postup:

V 1 dl vlažnom mlieku necháme napučať droždie. Do múky pridáme ostatné suroviny okrem oleja. Vypracujeme hladké cesto. Miesime aspoň 15 minút. Cesto ťaháme dohora tak bude cesto vláčnejšie.

Keď sa nám už vytvárajú pľuzgiere, pridáme olej. Necháme kysnúť 1,5 hodín. Toto je základný recept na kysnuté cesto, toto používam aj iné kysnuté pečivo.

Keď je cesto nakysnuté, opatrne premiesim a rozdelím na dve časti. Cesto vyvaľkám na pol centimetrovú hrúbku a naplním čokoládovým krémom a posypem zmesou kakaa, cukru a škorice.

Opatrne zrolujeme, nie na tesno skôr voľnejšie. Vrch nastriháme nožničkami tak aby sa neoddelilo. Po 3-4 zárezoch ho prestrihneme celkom. Poukladáme ich na plech alebo do foriem. Necháme nakysnúť 20-25 minút. Potrieme bielkami.

Pečieme v predhriatej rúre na 160°C asi 15 minút. V teplovzdušnej rúre je to 140°C.

Môžete rolku nastrihať aj priamo na plechu, vtedy ich neoddeľujeme vôbec a krájame upečené.

 

Back To Top