Rodina bola prekvapená ako sa mi podarilo navodiť takú príjemnú vianočnú atmosféru, keď na vonku nie je sneh… tajomstvo je v….

Milujem sviatky, najviac Vianoce a nový rok patria medzi moje najobľúbenejšie. Každý rok sú moji priatelia a známy prekvapený, že ako sa mi podarilo vytvoriť takú čarovnú sviatočnú atmosféru aj napriek tomu že za oknom je daždivé počasie bez snehu.

Tajomstvo je také, že už začiatkom Decembra sa začínam pripravovať na sviatky aj na zdobenie bytu. Takto sú tieto dve sviatky naozaj ligotavé. Mám skúsenosti stým ako pozitívne vplýva na ľudí a je dôležité aby nás obklopovala sviatočná a pokojná atmosféra.

Zimné kompozície

K sviatočnému domovu nepatrí len vianočný stromček ale aj rôzne iné dekorácie vytvorené z prírodných materiálov.

Redakcia Ketkes preto pozbierala 19 nápadov, ktoré vám pomôžu pri vytváraní vianočných dekorácií a zimných kompozícií.

1.Jednoznačne je najobľúbenejšia ikebana na stôl. Budete potrebovať vianočné ozdoby, tanier, vázu alebo nejaký podstavec.

Na vytvorenie môžete použiť vetvičky, šišky, vianočné gule, stuhy atď. Chýbať nemôže ani sviečka, má hlavnú úlohu v každej vianočnej dekorácii.

3.Vianočný veniec je druhým obľúbeným a tradičným dekoračným prvkom v byte. Tí šikovnejší ktorí vyrábajú dekorácie určite poznajú novinku ktorá je veľmi rozšírená, takzvaná topiara. Je to (v tomto prípade) umelý strom, ostrihaný do tvaru gule.

Topiary sú vhodné najmä pre tých, ktorý nechcú mať doma klasický vianočný stromček.

5.Och, aká krásna kompozícia. Dávno snívam o tom, že ma raz niekto prekvapí s takouto nádherou.

7.Vetvičky z jedličky a iné lesné konáriky vytvárajú spolu naozaj slávnostnú atmosféru. Najmä spolu so živými farbami. Najdominantnejšími kvetmi zimných kytíc sú najmä ruže, karafiáty a chryzantémy.

Všimnite si ako ladia táto kytica s okrúhlym boxom.

9.Ďalší typ na umelý strom.

11.Čo povieš na vankúš z machu? Dekorácie nemusia byť stále len vo váze a na tanieri.

13.Tento nápad je podľa mňa najkrajší.

15.skutočnosti je veľmi jednoduché pripraviť tento nápad a konečný výsledok bude nádherný.

17.Slávnostná kompozícia z konárov, jednoducho ju pripravíte a vyzerá skvelo. Na jej výrobu vyberajte len suché konáre. Pri zimnej prechádzke nezabudnite nazbierať niekoľko konárov, zafarbite na striebornú alebo zlatú farbu ale môžete ju zanechať aj v pôvodnej farbe.

19.Túto ozdobu som pripravila na minuloročné sviatky, je pekná však?

Rady našej redakcie:

Kvetinové kompozície vyrobené z miniatúrnych borovicových konárov, rôzne kytice z konárov zdobených guľami, ozdoby vetvičiek môžu byť vynikajúcim slávnostným doplnkom a v prípade potreby môžu nahradiť aj vianočné stromčeky.

A ako dobre sa to robí spolu so zvyškom rodiny! Neváhajte a zapojte vaše deti do radosti z tvorenia. Buďte odvážni, pretože tieto nápady prinášajú zázraky, ktoré môžu byť rok čo rok krajšie a iné.

Páčil sa ti článok? Tak ho nezabudni zdielať so svojimi priateľmi aby sa mohli aj oni inšpirovať skvelými nápadmi.

Back To Top