Po tomto som sa aj ja rozhodla skrášliť si svoj príbytok! Nápad č. 3 je úžasný…

Vyrábať niečo svojimi vlastnými rukami je vždy vzrušujúci zážitok. Okrem toho, že čas strávite plnohodnotne a vytvoríte originálne veci, nemusíte k tomu potrebovať ani veľký obnos peňazí.

Keďže sa už Vianoce neúprosne blížia, podelíme sa s vami o nápady na dekorácie, ktoré zo seba budú vyžarovať tú pravú vianočnú atmosféru. Môžete ich použiť napríklad ako svietnik, ozdobu na stôl alebo priestor na odkladanie vecí.

Začíname!

Vezmite si šišky a malé kvetináče alebo silikónové formičky na mafiny. Pomocou lepidla každú šišku prilepte do kvetináčika. Namaľujte šišku zelenou farbou a jej okraje ozdobte striebornou farbou či trblietkami. Predstavivosti sa medze nekladú. Na vrch prilepte malú hviezdičku a mini vianočný stromček je na svete!

Urobte si vianočnú girlandu! Pripevnite malé šišky na motúz alebo tenký prúžok z pláteného vreca či vaku. K tomu môžete pridať aj nejaké perličky, koráliky alebo iné lesklé predmety. Girlanda vytvorí príjemnú domácu atmosféru.

S pomocou škoricových tyčiniek si dokážete vyrobiť prírodnú vonnú sviečku. Obyčajnú sviečku vložte do vysokého pohára alebo do menšej sklenenej vázy. Okolo nej rozložte tyčinky škorice a aby ste mali svoj domov vyvoňaný ešte krajšie, môžete ku sviečke pridať aj plátky pomarančovej kôry.

Chcete mať doma misku, ktorá každého zaujme? Vyskúšajte toto!

Potrebujete:

  • Špagát
  • Lepidlo
  • Balóny
  • Nožnice
  • Veľkú ihlu (ktorú už nebudete potrebovať)
  • Sprejovú farbu
  • Ozdoby

Postup:

  1. Nafúknite balón a riaďte sa tým, že rozsah budúcej dekoračnej misky bude tvoriť polovicu balóna.
  2. Jeden koniec špagáta prevlečte cez očko ihly. S jej pomocou prepichnite nádobu s tekutým lepidlom a špagát cez ňu pretiahnite, tak, ako to je znázornené na obrázku.
  3. Balón omotajte polepeným špagátom. Hustota vrstiev závisí od požadovaného výsledku. Po dolepení nechajte balón vyschnúť. Následne balón prasknite ihlou a vyberte ho cez špagátovú dierku von. 
  4. Nožnicami rozstrihnite „loptu“ v jej polovici a ak nejaké konce špagátu príliš odstávajú, prilepte ich alebo odstrihnite. 
  5. Ozdobte podľa vašej fantázie a jednoduchá dekorácia je hotová. Ideálna napríklad na ukladanie šperkov alebo iných módnych doplnkov. 
  6. Pre štýlovejší a slávnostnejší vzhľad vyskúšajte misku nafarbiť striebornou alebo zlatou farbou. 
  7. Na vytvorenie romantickej atmosféry môžete túto misku použiť ako stojan pod svietnik. Vyzerá to nádherne, ak si to postavíte do blízkosti vianočného stromčeka.

Experimentujte  a zavolajte do procesu zdobenia aj vašich rodinných príslušníkov!

Ako bonus, si pozrite video, v ktorom uvidíte skvelý nápad na ozdobenie fotorámčeka.

zdroj: takprosto.cc

Back To Top