Týmto dáte zbohom každej chuti na sladké, keď chcete mlsať. Prípravok odporúčame každe žene nad 30 rokov

Nie je nič lepšie, ako si dopriať lahodný svieži koláčik alebo sladkú čokoládu, ktorá upokojí vaše nervy. Niet divu, že zbaviť sa chutí na sladké je potom tak ťažké. Mnohí ľudia sa snažia limitovať počet dezertov, len aby si udržali svoju postavu. Bohužiaľ, niekedy to nie je vôbec ľahké…

Prečítajte si nasledujúci článok ako odolať sladkostiam bez väčšej námahy. Samozrejme, môžete skúšať aj iné drastickejšie odopierania, no existujú aj jednoduchší spôsob.

как не есть сладкое вообще

Sezamové mlieko

Častá chuť na sladké nie je len tak bezdôvodná. Okrem vašich stravovacích návykov, za túžbou niečo zjesť s vysokým obsahom glukózy môže byť nedostatok vápnika a horčíka. Zjesť dezerty a torty chcú najmä tí, ktorí dodržiavajú diétu.

Chudnúci organizmus je oveľa viac náchylnejší na pokušenie. Nedostatok energie si vyžaduje glukózu, ktorá sa rýchlo absorbuje a bude pôsobiť ako energetická bomba. S pomocou sladkostí sa vám síce podarí zabojovať s nedostatkom energie, ale len na krátku dobu.

как не есть сладости

Ako si pomôcť? Konzumujte sezamové mlieko! Sezam má vysoký obsah vápnika, horčíka, vitamínu A, E, C, a skupiny B. Je vysokokalorický preto vaše telo získa dostatok potrebnej energie, no nebude mať žiaden vplyv na hmotnosť. Pripravte si sezamové mlieko!

кунжутное молоко польза

Potrebujete:

  • 100 g nepraženého sezamu
  • 2 ČL medu
  • 1 liter vody

Sezamové semienka namočte cez noc do vody. Ráno ich premyte, vysypte do mixéra, prilejte 250 ml vody, med a rozmixujte. Následne pridajte zvyšok vody a opäť pomixujte. Ak mixér nemáte sezamové semienka potlčte, no bude vám to trvať dlhšie. Med sa používa ako sladidlo, takže nie je úplne potrebné, no na druhej strane nič nepokazí.

Týmto spôsobom získate vynikajúci liter mlieka! Každé ráno si pred raňajkami doprajte 1 pohár tohto nápoja (200ml). Chuť na sladké zmizne po niekoľkých dňoch a spolu s ňou aj slabosť.

Okrem posilnenia kostí dostanete do svojho organizmu vitamíny, budete mať zdravé nechty aj vlasy. Ďalším pozitívom sú antioxidanty, ktoré vás ochránia proti starnutiu a znižujú riziko vzniku rakoviny.

Pamätajte, že pražené sezamové semienka úplne strácajú svoje užitočné vlastnosti. Navyše, živiny sa vylučujú ľahšie a lepšie, ak sú semienka namočené. Sezamové mlieko môžete použiť pri pečení, ale aj ako základ pre ovocné kokteily.

Podeľte sa o tento článok aj s vašimi priateľmi!

zdroj:sovkusom.ru

Back To Top